zondag, december 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Juridisch advies huur
Juridisch advies huur

Juridisch advies huur

  • Nederland
  • U verhuurt sinds kort uw eigen woning aan een persoon. U heeft in de huurovereenkomst laten opnemen dat de huur elk moment beëindigd mag worden als de woning verkocht wordt met in acht neming van twee maanden beëindigingstermijn. Sinds kort is er een koper voor de woning en u verzoekt aan de huurder om het huis na twee maanden te verlaten.
  • resize (6)
  • Precise and Wise Juristen
  • http://www.preciseandwise.nl
  • info@preciseandwise.nl

Juridisch advies huurrecht

Echter weigert de huurder de woning te verlaten. De huurder is namelijk van mening dat er sprake is van huurbescherming zoals omvat in art. 7:271 lid 1 BW. Ondanks dat er sprake is van een bepaalde tijd huurovereenkomst zal de huurder op grond van art. 7:271 lid 2 BW alleen de woning verlaten als u de woning zelf zal moeten gebruiken, aldus de huurder. Echter klopt deze zienswijze? U wendt zich voor juridisch advies tot een jurist om te vragen of het wel klopt wat de huurder u vertelt.

Geen huurbescherming

De jurist zal in zijn juridisch advies aangeven dat op grond van art. 7:230 BW de huurder evident uit de woning kan worden gezet, nu er sprake is van een bepaling in de huurovereenkomst welke bepaald dat de huurovereenkomst wordt beëindigd als de woning wordt verkocht. Er zal in een dergelijk geval geen huurbescherming gelden voor een huurder. Het was namelijk voor de huurder reeds vanaf het begin af aan heel duidelijk dat hij de woning zou moeten verlaten. De bedoeling van partijen was met andere woorden niet dat de huurder langere tijd in de woning zou blijven, maar juist tijdelijk. Indien de huurder blijft weigeren om de woning te verlaten zal de jurist in zijn juridisch advies aangeven dat u, uw recht kunt halen via de kantonrechter. De rechter zal in een dergelijk geval de verhuurder evident in het gelijk stellen.

Juridisch advies nodig?

Heeft u juridisch advies nodig bij een huurconflict? Neem dan contact op met Precise and Wise Juristen gevestigd nabij Roosendaal. Zij kunnen u deskundig bijstaan.resize (1)

Over PreciseAndWise

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top