dinsdag, september 22, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Juridisch advies ontbinding overeenkomst
Juridisch advies ontbinding overeenkomst

Juridisch advies ontbinding overeenkomst

  • Nederland
  • U koopt een mooie computer in de winkel. Echter na twee weken begeeft de computer het. De winkelier laat de computer maken en de computer doet het weer goed. Tot uw verbazing gaat de computer na twee weken weer stuk en wordt weer gemaakt. Dit herhaalt zich nog twee keer.
  • resize (1)
  • Precise and Wise Juristen
  • http://www.preciseandwise.nl
  • info@preciseandwise.nl

Juridisch advies ontbinding

U bent daardoor zo ontevreden over de computer dat u eigenlijk van de computer af wil. Maar kan dat vraagt u zich af. U wendt zich voor juridisch advies tot een jurist om te vragen wat uw rechtspositie is. De jurist geeft in zijn juridisch advies aan dat u de koopovereenkomst kan ontbinden met de winkelier wegens een ernstige toerekenbare tekortkoming in de nakoming van de aangegane overeenkomst. Op grond van artikel 265 boek zes van het Burgerlijk Wetboek kan de koper een ontbindingsactie instellen.

Ongedaanmakingsverbintenissen

Echter alvorens iemand kan overgaan tot ontbinding moet de tekortkoming dusdanig ernstig zijn dat redelijkerwijs niet meer van de koper gevergd kan worden dat hij de koopovereenkomst laat voortduren. Het gevolg van de ontbinding is dat er ongedaanmakingsverbintenissen in de plaatsen treden van de oorspronkelijke koopovereenkomst. Deze verbintenissen houden kort gezegd in dat u, uw geld terugkrijgt en de verkoper de stukke computer.

Maar als de verkoper nou niet wilt meewerken aan de ontbinding? Wat zijn dan de mogelijkheden? De jurist zal in zijn juridisch advies aangeven dat de koopovereenkomst ook in een gerechtelijke procedure kan worden ontbonden.

Juridisch advies nodig?

Heeft u juridisch advies nodig? Neem contact op met Precise and Wise Juristen gelegen nabij Roosendaal. Zij kunnen u van deskundig juridisch advies voorzien.

Over PreciseAndWise

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top