zaterdag, november 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Juridisch advies schuldsanering
Juridisch advies schuldsanering

Juridisch advies schuldsanering

  • Nederland
  • U exploiteert sinds kort een eenmanszaak waarbij u exclusieve planten verkoopt. Echter wil het bedrijf niet echt van de grond komen. Na een tijdje wordt u geconfronteerd met twee schuldeisers die uw faillissement aanvragen. De rechtbank spreekt het faillissement uit en er wordt een curator aangesteld die het faillissement moet afhandelen.
  • 123
  • Precise and Wise Juristen
  • http://www.preciseandwise.nl/
  • info@preciseandwise.nl

Juridisch advies faillissementsrecht

Nadat het faillissement is afgewikkeld wendt u zich voor juridisch advies tot een jurist om na te gaan wat de mogelijkheden zijn om van alle schulden af te komen, immers opgebouwde schulden bij bedrijven of personen blijven altijd bestaan. Wat zal de jurist in zijn juridisch advies aangeven in dit geval?

De jurist zal aangeven dat u een aanvraag voor de wet schuldsanering natuurlijke personen kunt doen. Deze wet geeft u de mogelijkheid om van uw schulden af te komen zodat u weer een normaal financieel bestaan kan opbouwen en u niet heel uw leven wordt achtervolgt door schuldeisers. Echter wordt u niet zomaar toegelaten tot de wet schuldsanering natuurlijke personen (WSNP).

Voorwaarden toelating WSNP

De kantonrechter beoordeelt het WSNP verzoek aan de hand van voorwaarden van artikel 288 Faillissementswet. De voorwaarden voor de WSNP zijn de volgende:

1. De persoon kan zijn schulden niet langer betalen;

2. De persoon moet te goeder trouw zijn geweest bij het aangaan of onbetaald laten van schulden de afgelopen vijf jaar;

3. De persoon moet de verplichtingen welke voortvloeien uit de WSNP naar behoren kunnen nakomen.

Juridisch advies nodig?

Heeft u juridisch advies nodig? Neem dan contact op met Precise and Wise Juristen zij kunnen u helpen bij het indienen van een aanvraag voor de WSNP.

Over PreciseAndWise

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top