donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Kaartverkoop Late Rembrandt in Rijksmuseum start op 1 november
Kaartverkoop Late Rembrandt in Rijksmuseum start op 1 november

Kaartverkoop Late Rembrandt in Rijksmuseum start op 1 november

  • Nederland
  • Vanaf 12 februari tot 17 mei 2015 presenteert het Rijksmuseum, in samenwerking met de National Gallery in Londen, voor de eerste keer een groots overzicht van de late werken van Rembrandt van Rijn.
  • unnamed (1)
  • Rijksmuseum
  • https://www.rijksmuseum.nl
  • pressoffice@rijksmuseum.nl
  • https://www.rijksmuseum.nl/nl/pers/persberichten/kaartverkoop-late-rembrandt-in-rijksmuseum-start-op-1-november

Late Rembrandt toont het indrukwekkend hoogtepunt van zijn immense talent. Rembrandt experimenteerde in de laatste jaren van zijn leven met grafiek- en schildertechnieken en wist een ongekende diepgang in zijn werk te brengen. Het leidde tot zijn meest gedurfde, individualistische en intieme werk en maakte de late periode van zijn leven tot de meest onderscheidende, vernieuwende en uitzonderlijke fase in zijn carrière.

De schilderijen die hij in deze periode van zijn leven maakte, waaronder het Zelfportret met twee cirkels (Kenwood House, Londen), het Familieportret (Herzog Anton Ulrich-museum, Braunschweig), de Zegen van Jacob (Gemäldegalerie Alte Meister, Kassel) en De Joodse Bruid (Rijksmuseum) zijn al eeuwenlang bepalend voor het Rembrandtbeeld wereldwijd.

Late Rembrandt is gemaakt in samenwerking met de National Gallery Londen, waar de tentoonstelling van 15 oktober 2014 – 18 januari 2015 te zien is. De schilderijen Het familieportret (Herzog Anton Ulrich-museum, Braunschweig), het Zelfportret als Zeuxis (Wallraf-Richartz Museum, Keulen) en Jakob en de engel (Gemäldegalerie, Berlijn) zijn alleen in Amsterdam te zien.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Late Rembrandt in Amsterdam presenteert Museum het Rembrandthuis gelijktijdig de tentoonstelling Rembrandts late leerlingen, en wordt een speciale Rembrandt-stadswandeling en een Rembrandt-rondvaart door Amsterdam aangeboden.

Catalogus en tickets voor de tentoonstelling Late Rembrandt in het Rijksmuseum zijn vanaf 1 november te koop via rijksmuseum.nl/rembrandt

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top