vrijdag, augustus 23, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / Kabinet gaat mobiel vreemdelingentoezicht intensiveren
Kabinet gaat mobiel vreemdelingentoezicht intensiveren

Kabinet gaat mobiel vreemdelingentoezicht intensiveren

  • Nederland
  • Het mobiel vreemdelingentoezicht wordt uitgebreid om effectiever te kunnen optreden tegen mensensmokkel en illegaal verblijf na grensoverschrijding. Zo komt er ruimer toezicht op treinen omdat de huidige regels in de praktijk onvoldoende mogelijkheden bieden om flexibel te werken. Straks kunnen meer treinen en meer coupés worden gecontroleerd. De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie ingestemd met deze aanpassing van het Vreemdelingenbesluit 2000.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/05/23/kabinet-gaat-mobiel-vreemdelingentoezicht-intensiveren.html

Effectiever optreden wordt ook mogelijk als er grote aantallen illegalen Nederland binnenkomen of als er concrete aanwijzingen zijn dat dit op korte termijn kan worden verwacht. In dit soort situaties kan de Koninklijke marechaussee (KMar) tijdelijk meer gaan controleren op wegen, vaarwegen en vliegroutes.

Er zijn aanwijzingen dat er bij de huidige instroom van Eritrese asielzoekers sprake is van georganiseerde mensensmokkel. Hierbij wordt aantoonbaar gebruik gemaakt van internationale treinen richting Nederland. Door de controlemogelijkheden uit te breiden, kan de KMar hier beter tegen optreden. Vreemdelingen houden immers rekening met de controles door zich verspreid in de trein op te houden of zich tijdens de controles te verplaatsen.

Om meer zicht te krijgen op de verhoogde migratiestroom en om georganiseerde mensensmokkel op te sporen, werken KMar, OM, NP, IND en het Expertisecentrum Mensenhandel en Mensensmokkel intensief samen. De uitbreiding van het mobiel vreemdelingtoezicht is er vooral op gericht deze opsporingsactiviteiten te ondersteunen. Het kabinet streeft ernaar de aanpassing van het Vreemdelingenbesluit 2000 per 1 juli 2014 in werking te laten treden.

De ministerraad heeft ermee ingestemd het ontwerpbesluit voor advies aan de Raad van State te zenden. Het advies wordt gelijktijdig met de bekendmaking van het besluit openbaar gemaakt.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top