maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Kabinet investeert in ruimtevaart
Kabinet investeert in ruimtevaart

Kabinet investeert in ruimtevaart

  • Nederland
  • Het kabinet investeert vanaf 2018 dertien miljoen euro extra per jaar in de Nederlandse ruimtevaartindustrie zodat Nederlandse ondernemers en wetenschappers kunnen blijven profiteren van ontwikkelingen in de Europese ruimtevaart. Dat schrijft Minister Kamp van Economische Zaken (EZ) donderdag 11 september 2014 in een brief aan de Tweede Kamer.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/09/11/kabinet-investeert-in-ruimtevaart.html

Goed voor werkgelegenheid en behoud technische kennis

Minister Kamp: ‘Door te blijven investeren in Europese ruimtevaartprogramma’s kunnen ondernemers profiteren van kansen op de Europese markt. Dat is goed voor de werkgelegenheid en zorgt ook voor behoud en uitbreiding van technische kennis in Nederland.’

Bouw van minisatellieten

Met dit geld kunnen Nederlandse bedrijven meedoen met bijvoorbeeld de bouw van minisatellieten en een waarschuwingssysteem voor zonnestormen en andere bedreigingen uit de ruimte. Met de extra investering blijft Nederland tussen de 90 en 100 miljoen per jaar investeren in de ruimtevaartsector. Eerdere voorgenomen bezuinigingen zijn in 2012 en 2014 ongedaan gemaakt.

Jaarlijkse omzet €140 miljoen euro

De Nederlandse ruimtevaartsector omvat zo’n 80 bedrijven en kennisinstellingen met een jaarlijkse omzet van in totaal €140 miljoen euro. Het European Space Research and Technology Centre (ESTEC) met 2500 hooggekwalificeerde werknemers, bevindt zich in Noordwijk.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top