woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Kabinet positief over advies arbeidsmigratie
Kabinet positief over advies arbeidsmigratie

Kabinet positief over advies arbeidsmigratie

  • Europa
  • Het kabinet heeft met waardering kennis genomen van het SER-advies over arbeidsmigratie (december 2014). Het onderstreept het belang van het in goede banen leiden van migratiestromen en verwelkomt het advies om te komen tot een actieplan ‘Bevordering eerlijke arbeidsmobiliteit in de EU’. Het kabinet ziet dit als steun voor haar ‘decent work’-agenda. Het wil binnen Europa oneerlijke concurrentie op arbeidsvoorwaarden bestrijden en een gelijk speelveld bevorderen. Dit thema zal een prioriteit van het Nederlands voorzitterschap zijn. In dit kader zal het kabinet zich hard maken voor een beperking van de duur dat werknemers naar een ander Europees land kunnen worden gedetacheerd.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjux68bqw7u9/nieuws/kabinet_positief_over_advies?ctx=vha4ozv8cev0&tab=0

De SER wil verder dat het gemakkelijker wordt voor bedrijven om internationale samenwerkingsverbanden aan te gaan buiten de EU. Het kabinet heeft daarom besloten dat bedrijven van te voren een uitzondering op de tewerkstellingsplicht kunnen aanvragen bij het UWV als zij gaan werken aan internationale projecten.

Het UWV toetst voortaan vooraf per project of de desbetreffende functies door een Nederlander kan worden ingevuld of een werknemer uit een andere EU-lidstaat nodig is. Als dit laatste het geval is, hoeft het bedrijf geen aanvraag te doen voor een tewerkstellingsvergunning. Nu toetst het UWV nog per persoon of diegene hier mag werken en pas als de werknemer naar Nederland komt. Deze wijziging leidt tot minder administratieve lasten voor bedrijven. Hiermee wordt de pilot voor de kennisindustrie uitgebreid naar alle bedrijven die internationaal werken.

Het kabinet erkent dat de regelgeving rond kennismigranten onoverzichtelijk is geworden en zal daarom een nieuwe regeling invoeren. Het kabinet is het met de SER eens dat migratie ook een waarde in zich heeft, omdat culturele diversiteit een bijdrage kan leveren aan het concurrentievermogen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top