dinsdag, januari 25, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Mensen / Kabinet uitermate bezorgd om lot Asia Bibi
Kabinet uitermate bezorgd om lot Asia Bibi

Kabinet uitermate bezorgd om lot Asia Bibi

  • Nederland
  • Het kabinet betreurt de ter dood veroordeling van Asia Bibi, een Pakistaanse christelijke vrouw die de profeet Mohammed zou hebben beledigd. Nederland is uitermate bezorgd over haar lot. Dat schrijft minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) in antwoord op Kamervragen.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/10/30/kabinet-uitermate-bezorgd-om-lot-asia-bibi.html

Nederland zal zich actief blijven inzetten voor Bibi, schrijft Koenders, ook samen met organisaties die zich voor haar lot inspannen. Direct na de uitspraak van het Pakistaanse hof heeft de Nederlandse ambassadeur in Islamabad de zaak aangekaart op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook is het door de ambassadeur opgebracht in het Pakistaans parlement.

Koenders geeft aan dat Nederland bij iedere voorkomende gelegenheid aandacht zal blijven vragen bij de Pakistaanse autoriteiten voor de situatie van Bibi. Ook de blasfemiewetgeving en de doodstraf zullen zowel bilateraal als in EU-verband aan de orde gesteld blijven worden.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top