donderdag, juni 20, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Kaspersky Lab presenteert nieuwe versies beveiligingsoplossingen met verbeterde gegevensbescherming voor consumenten
Kaspersky Lab presenteert nieuwe versies beveiligingsoplossingen met verbeterde gegevensbescherming voor consumenten

Kaspersky Lab presenteert nieuwe versies beveiligingsoplossingen met verbeterde gegevensbescherming voor consumenten

  • Europa
  • Kaspersky Lab introduceert de nieuwe versies van Kaspersky Internet Security en Kaspersky Total Security. De paradepaardjes onder de beveiligingsoplossingen van Kaspersky Lab bieden gebruikers extra mogelijkheden om hun bescherming op internet te beheren en hun data te beveiligen.
  • Kaspersky Lab
  • nfo@kaspersky.nl

Kaspersky Internet Security en Kaspersky Total Security zijn beveiligingsoplossingen voor thuisgebruikers. Kaspersky Internet Security maakt gebruik van prijswinnende technologieën om Windows-, Mac- en Android-gebruikers tegen onder andere cybercriminelen, ransomware en gevaarlijke websites die onder andere hun locatie en online activiteiten bijhouden te beschermen. Kaspersky Total Security gaat een stapje verder: de oplossing biedt naast de uitgebreide bescherming van Kaspersky Internet Security additionele lagen van bescherming voor de hele familie zoals het veilig opslaan van wachtwoorden en extra bescherming van persoonlijke data en andere gevoelige, kostbare zaken. Daarnaast is Kaspersky Total Security uitgerust met de onlangs door AV-TEST-gecertificeerde Kaspersky Safe Kids. Hiermee kunnen ouders op afstand een oogje in het zeil houden, waardoor kinderen veilig en verantwoord online kunnen zijn.

Dit jaar zijn de producten van Kaspersky Lab voor Windows voorzien van een aantal nieuwe functies. Gebruikers kunnen nu met Secure Connection voorkomen dat hun gegevens worden onderschept als er een onveilige internetverbinding wordt gebruikt. Daarnaast kunnen ze mogelijke ‘gaten’ in de beveiliging van hun device repareren met Software Updater en Software Cleaner.

“Wij vinden dat het bij IT-beveiliging niet alleen gaat om de effectiviteit van een beveiligingsoplossing”, zegt Martijn van Lom, General Manager Kaspersky Lab Benelux. “Het gaat net zo goed om het gezonde verstand van de internetgebruiker. Mensen die ‘cyber savvy’ zijn, letten online goed op en zijn bereid om de nieuwste technologische vindingen in de praktijk te brengen om te beschermen wat belangrijk voor hen is: persoonlijke gegevens en bestanden, hun privacy, hun apparaten én de gemoedsrust van hun familieleden. We streven ernaar om bij iedere nieuwe versie van onze oplossingen meer mogelijkheden te bieden om deze bescherming te kunnen waarborgen.”

Secure Connection
Met Secure Connection hebben gebruikers altijd een veilige internetverbinding, doordat alle via het netwerk verzonden en ontvangen data worden versleuteld1. Dit is vooral belangrijk bij het uitvoeren van financiële transacties, autorisatie op websites en overdracht van vertrouwelijke informatie, omdat het onderscheppen van het dataverkeer in dergelijke gevallen ernstige – bijvoorbeeld financiële – schade tot gevolg kan hebben.

Vooral op reis is deze functie handig, wanneer veel mensen hun heil zoeken bij onveilige wifi-netwerken om in contact met het thuisfront te blijven. Volgens onderzoek van Kaspersky Lab is 18 procent van de gebruikers op reis slachtoffer van cybercriminelen. Dit is niet verwonderlijk, aangezien ook precies 18 procent van de reizigers geen stappen blijkt te nemen om zichzelf online te beschermen. Secure Connection is een noodzakelijke voorzorgsmaatregel bij het gebruik van openbare wifi.

Secure Connection kan daarnaast ook automatisch worden geactiveerd wanneer het apparaat wordt verbonden met een openbaar wifi-netwerk of wanneer online vertrouwelijke informatie wordt ingevoerd, zoals bij internetbankieren, online winkelen, online betalen, e-mailen en het gebruiken van sociale netwerken. Via de licentie van het beveiligingsproduct heeft de gebruiker per dag 200 MB aan versleuteld dataverkeer tot zijn beschikking. Tegen een maandelijkse of jaarlijkse meerprijs is ook onbeperkt versleuteld verkeer mogelijk.

Software Updater
Een van de geijkte methodes van malware om een computer binnen te dringen, is het uitbuiten van kwetsbaarheden in de geïnstalleerde software. Ontwikkelaars brengen regelmatig updates aan in hun producten, maar niet alle gebruikers zorgen ervoor dat hun computer altijd up-to-date is. Software Updater identificeert automatisch de toepassingen die moeten worden bijgewerkt en installeert, indien de gebruiker akkoord is, de nieuwste versies. De gebruiker kan ook aangeven dat de update van een applicatie handmatig moet worden gedaan en kan toepassingen die niet mogen worden bijgewerkt – bijvoorbeeld omdat er een oudere versie is vereist – aan een lijst toevoegen.

Software Cleaner
Volgens het onderzoek van Kaspersky Lab heeft 37 procent van de gebruikers ongebruikte programma’s op apparaten staan. Dit zorgt niet alleen voor onnodige overbelasting van het geheugen, maar biedt ook extra mogelijkheden voor cybercriminelen om het systeem binnen te dringen. Software Cleaner scant alle op de computer geïnstalleerde toepassingen en markeert de programma’s die een risico vormen. Vaak zijn gebruikers zich er niet eens van bewust dat deze applicaties zijn geïnstalleerd of dat ze mogelijk een gevaar vormen.

Software Cleaner stelt gebruikers ervan op de hoogte als er een programma is geïnstalleerd zonder hun toestemming – bijvoorbeeld als aanvullende software tijdens de installatie van een andere toepassing – en als het de computer trager maakt, onjuiste informatie verstrekt over de functionaliteit, op de achtergrond werkt, zonder toestemming banners en berichten laat zien of zelden wordt gebruikt. Naar aanleiding van de rapportage van Software Cleaner kan de gebruiker er voor kiezen de toepassing te verwijderen of te laten staan.

Naast de nieuwe functies zijn Kaspersky Internet Security en Kaspersky Total Security uitgebreid met verbeterde geavanceerde technologieën, zoals multi-level-bescherming van financiële transacties (met Safe Money), het voorkomen van de installatie van ongewenste toepassingen (met Application Manager, onderdeel van de voormalige Change Control-functie) en het blokkeren van reclamebanners in de browser (met Anti-Banner).

De nieuwe versies van Kaspersky Internet Security en Kaspersky Total Security zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in de Benelux vanaf respectievelijk €49,99 en €59,99 (1 apparaat, 1 jaar).

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top