vrijdag, augustus 14, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Kaspersky Lab stimuleert internationale samenwerking om kritieke infrastructuur beter te beveiligen
Kaspersky Lab stimuleert internationale samenwerking om kritieke infrastructuur beter te beveiligen

Kaspersky Lab stimuleert internationale samenwerking om kritieke infrastructuur beter te beveiligen

  • Europa
  • Industrial Control Systems Emergency Response Team opgericht om expertise en ervaringen te delen
  • Kaspersky Lab
  • info@kaspersky.nl

Moderne cyberbeveiliging vereist niet alleen de beste technologie, maar ook de beste en meest actuele inlichtingen over dreigingen, vooral wanneer cybercriminelen hun pijlen richten op kritieke infrastructuurvoorzieningen. In het kader hiervan heeft Kaspersky Lab het Industrial Systems Computer Emergency Response Team(Kaspersky Lab ICS-CERT) opgericht. Deze wereldwijde CERT-entiteit verwelkomt de medewerking van kritieke infrastructuur operators, leveranciers en overheidsinstellingen. Het is Kaspersky Labs intentie om via KL-ICS-CERT de eigen jarenlange ervaring op het gebied van het beveiligen van industriële systemen te delen en de uitwisseling van expertise over dreigingen en beschermingsmethoden tussen alle betrokken partijen te coördineren.

Het delen van inlichtingen is een topprioriteit
Andrey Doukhvalov, Head of Future Technologies en Chief Security Architect bij Kaspersky Lab: “Het is vandaag de dag steeds belangrijker om informatie over de meest recente bedreigingen te verzamelen zodat nieuwe beschermingstechnologieën ontwikkelt kunnen worden. Dit geldt vooral voor industriële infrastructuur, met zijn specifieke dreigingen, veel speciaal aangepaste hardware en software, en strenge eisen inzake betrouwbaarheid. Als beveiligingsleverancier hebben we jarenlange ervaring in het analyseren van dreigingen en het bijstaan van industriële operators met dreigingspreventie en -detectie, incidentresponse, opleiding van personeel en het voorspellen van toekomstige aanvalsvectoren. We zijn ervan overtuigd dat het delen van inlichtingen, of, breder gezegd, het uitwisselen van kennis tussen leveranciers en operators, een belangrijke stap is op weg naar een veiligere kritieke infrastructuur. Door de oprichting van ICS-CERT breiden we de beschikbaarheid van branchekennis uit op een wijze die geen enkele andere particuliere beveiligingsleverancier eerder heeft gedaan.”

Kaspersky Lab ICS-CERT: Bewustwording van de industriële cyberbeveiliging
Het Industrial Systems Emergency Response Team is een speciaal Kaspersky Lab-project, dat een brede waaier van informatiediensten zal aanbieden – van inlichtingen over de nieuwste dreigingen, veiligheidsincidenten en mitigatiestrategieën tot incidentresponse, onderzoeksconsultancy en diensten. Behalve de nieuwste informatie over dreigingen en kwetsbaarheden zal Kaspersky Labs Industrial CERT ook expertise delen over compliance. Als een niet-commercieel project zal ICS-CERT informatie en expertise gratis delen met zijn leden.

Kaspersky Labs Industrial Systems Emergency Response Team verwelkomt nieuwe leden en alle belanghebbende partijen uit de hele wereld. Informatie over het lidmaatschap, de algemene voorwaarden en onze aanpak bij het delen van inlichtingen is beschikbaar op de officiële website van Kaspersky Lab ICS-CERT.

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top