woensdag, december 12, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Internationale / Katja Visser (Voorzitter Proniños) bezoekt de ondernemingsdag in Ethiopië voor én door de kinderen van Proniños
Katja Visser (Voorzitter Proniños) bezoekt de ondernemingsdag in Ethiopië voor én door de kinderen van Proniños

Katja Visser (Voorzitter Proniños) bezoekt de ondernemingsdag in Ethiopië voor én door de kinderen van Proniños

  • Internationale
  • De kinderen in Ethiopië, die aanvullende sociale en financiële educatie volgen via Proniños, presenteren op 25 mei 2014 hun eigen “mini-onderneming” in Addis Abbeba. Katja Visser reist op vrijdag 23 mei naar Ethiopië om deze bijzondere dag te kunnen bijwonen. Wij vinden het als stichting belangrijk de impact van ons lesprogramma te kunnen zien en ervaren.
  • extrascholingextrakansen
  • Stichting Proniños
  • www.stichtingproninos.nl
  • info@stichtingproninos.nl
  • Proniños biedt gelijke kansen voor alle kinderen op de hele wereld door aanvullende scholing. Educatie is de basis voor het creëren van gelijke kansen. Omdat het onderwijsniveau in ontwikkelingslanden slecht is, biedt Proniños aanvullende scholing die bestaat uit de vijf modules: 'sparen en leren omgaan met geld, plannen en budgetteren, de wereld, het milieu en zelfontplooiing' waardoor de kinderen een betere kans op een toekomst krijgen en weten wat hun rechten en plichten als wereldburger zijn. Extra Scholing, Extra Kansen! De kinderen in Ethiopië, die aanvullende sociale en financiële educatie volgen via Proniños, presenteren op 25 mei 2014 hun eigen “mini-onderneming” in Addis Abbeba. Katja Visser reist op vrijdag 23 mei naar Ethiopië om deze bijzondere dag te kunnen bijwonen. Wij vinden het als stichting belangrijk de impact van ons lesprogramma te kunnen zien en ervaren. Einde Persbericht Bekijk de beelden van Stichting Proniños in de online beeldbank, alles is direct te downloaden in high-res. Andere beelden nodig? Mail dan naar info@stichtingproninos.nl Bekijk hier hét filmpje over ons lesprogramma! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Yvonne Roeterdink Fondsenwerving, Communicatie & Media Edelsteen 90 3991 SC Houten yvonne@stichtingproninos.nl www.stichtingproninos.nl 06 348 365 86 Katja Visser Voorzitter Kievitlaan 39 3135 KA Vlaardingen katja@stichtingproninos.nl www.stichtingproninos.nl 06 547 326 60
  • persberichtondernemingsdagethiopiemei 2014

Sociale en financiële educatie

Het lesprogramma dat Proniños aanbiedt, is ontwikkeld door Aflatoun en focust op sociaal en financieel verantwoorde educatie voor kinderen van 6 tot 14 jaar.
Dit onderwijsprogramma laat kinderen kritisch denken en leert ze over hun rechten en verantwoordelijkheden. Daarnaast vergaren ze kennis over financiële zaken als sparen, budgetteren, het opzetten van mini-ondernemingen en vaardigheden waarbij ze om leren gaan met beschikbare middelen. Er wordt veel aandacht besteed aan zelfreflectie en sociale situaties die invloed kunnen hebben op deze jonge mensen. Proniños heeft ervoor gezorgd dat momenteel 700 kinderen dit programma volgen in Addis Abeba, de hoofdstad van Ethiopië. Bijzonder is dat een derde van deze kinderen doof is en dat het programma speciaal voor hen is aangepast zodat deze kwetsbare groep kinderen ‘gehoord’ wordt.  

MeisjeEthiopie2

Mini-onderneming met maatschappelijke impact

Het Aflatoun-ondernemingsproject is het resultaat van het programma waarin de kinderen hebben geleerd om een mini-onderneming op te zetten voor een sociaal verantwoord doel. Door de beperkte leefomstandigheden waarin veel van de kinderen verkeren en de jonge leeftijd die ze hebben, variëren de ideeën voor een onderneming van heel klein en simpel tot ietwat professioneler. Voorbeelden van ideeën zijn; het inzamelen van lunch tijdens de pauze voor dakloze mensen op straat en een clubje dat verjaardagsfeestjes organiseert dat zorg draagt voor traditionele muziek, dans en eten.

Kinderen presenteren hun ondernemingsplannen

Om de kinderen te enthousiasmeren en een boost te geven aan hun mini-onderneming is het idee ontstaan om op 25 mei een ondernemingsdag te organiseren. Alle kinderen krijgen de tijd om hun idee aan de andere scholen waar Proniños werkt, ouders, bezoekers uit Nederland en Ethiopische media te presenteren. Van de vijf participerende scholen is een deel gericht op onderwijs voor dove kinderen wat deze dag extra uniek maakt. Door middel van de kleine ondernemingen leren de kinderen omgaan met organiseren, geldwaarde en dat ze door een goede samenwerking veel en meer kunnen bereiken. “We willen de kinderen de kans geven om hun plannen uit te leggen en te laten zien wat ze in hun mars hebben’, De kinderen zijn erg ambitieus en getalenteerd en ik ben ontzettend trots op hun plannen. Het is goed voor ze om aandacht en feedback te krijgen van nationale en internationale professionals zodat ze hiervan kunnen leren en groeien. Ze krijgen op deze manier zelfvertrouwen en worden zich bewust van eigen krachten en mogelijkheden, aldus Tilahun, Aflatoun-manager.”

Het belangrijkste doel van deze dag is om de kinderen de mogelijkheid te geven om hun ondernemingsplannen te presenteren. Hierdoor leren ze niet alleen over het opzetten van een onderneming en de resultaten die daarmee behaald kunnen worden, maar trainen daarbij hun taal- en presentatievaardigheden in het Engels. De ouders zullen als publiek getuige zijn van de prestaties en vaardigheden die hun kinderen door het

Aflatoun-programma hebben ontwikkeld. Daarnaast is deze dag bedoeld om de algehele bekendheid van het Aflatoun lesprogramma in Addis Ababa te vergroten en de lokale media in te zetten voor extra aandacht voor deze fantastische scholing.

Over Proninos

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top