maandag, oktober 26, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / KBC duidt resultaten BankWijzer
KBC duidt resultaten BankWijzer

KBC duidt resultaten BankWijzer

  • Belgie
  • BankWijzer België publiceerde een onderzoek naar de duurzaamheidspolitiek van de Belgische banksector, een enquête waaraan KBC constructief meewerkte.
  • KBC Group
  • https://www.kbc.com
  • pressofficekbc@kbc.be
  • https://multimediafiles.kbcgroup.eu/ng/published/KBCCOM/PDF/COM_BDV_pb_Bankwijzer_nl.pdf?

KBC is zich bewust van zijn rol in de maatschappij en neemt daarbij zijn verantwoordelijkheid. KBC stelt zich daarbij open voor vragen en debat, ook voor deze enquête. KBC’s eerste maatschappelijke verantwoordelijkheid is een stabiele bankverzekeraar te zijn: een bankverzekeraar waar spaarders hun geld in vertrouwen kunnen plaatsen en waar de kredietverlening de economie en de gemeenschap mee ontwikkelt, zonder daarbij ondoordachte risico’s te nemen. Uiteraard moet KBC als bedrijf zichzelf zijn en zijn werking continu verbeteren en bijschaven, zodat het dit vertrouwen blijft verdienen.

Als bankverzekeraar richt KBC zich op alle spelers: burgers, zelfstandigen, kleine en grote bedrijven, de sociale sector, overheid enz. In zijn beslissingen vertrekt KBC daarbij van een evenwichtig beeld op de maatschappelijke uitdagingen: zo zal een CO2 -arme economie tijd en overgangsmaatregelen vragen. Zo zal KBC soms potentiële klanten weigeren (KBC wil bijvoorbeeld geen financiële relatie met bedrijven die clusterbommen maken) en in andere gevallen zal KBC wel een financiële relatie opbouwen omdat een bedrijf in de controverse aangeeft stappen te nemen naar een duurzamere aanpak.

KBC ziet de wereld dus niet als zwart-wit en houdt de vinger aan de pols. KBC kan niet altijd volledig transparant zijn – transparantie slaat op het bekendmaken van het kredietbeleid en het investeringsbeleid.

Als commerciële beursgenoteerde onderneming is KBC immers gehouden aan zijn discretieplicht t.a.v. klanten, afspraken met controleautoriteiten. Dit beleid staat dus ook niet publiek op de website, maar KBC beseft dat het waar mogelijk, hier verdere stappen kan zetten.

KBC merkt ook op dat BankWijzer België uitgebreid stilstaat bij “investeringen van KBC”, terwijl dit slaat op posities van fondsen, beheerd voor rekening van derden en veelal niet over een directe financiële relatie of kredietverlening.

Los van dit alles blijft KBC gestaag verder werken aan zijn doelstellingen op vlak van Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Meer daarover in het volgende Verslag aan de Samenleving dat verschijnt op 2 april 2015 (www.kbc.com)

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top