woensdag, februari 20, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / KBC en CBC bieden digitale ondertekening op iPad van hun verzekeringsagenten aan
KBC en CBC bieden digitale ondertekening op iPad van hun verzekeringsagenten aan

KBC en CBC bieden digitale ondertekening op iPad van hun verzekeringsagenten aan

  • Belgie
  • Vandaag heeft KBC Verzekeringen al een aantal apps ontwikkeld die de verzekeringsagenten helpen bij de polisopmaak en schaderegeling. Eind dit jaar komt er nog eentje bij die ervoor zorgt dat de verzekeringsagenten de documenten voor een poliswijziging door de cliënt bij hem thuis kunnen laten ondertekenen via iPad. Daarmee is KBC/CBC de eerste financiële speler in België die zijn cliënten contractwijzigingen thuis op een rechtsgeldige manier digitaal laat ondertekenen.
  • KBC Group
  • https://www.kbc.com
  • pressofficekbc@kbc.be
  • https://multimediafiles.kbcgroup.eu/ng/published/KBCCOM/PDF/COM_pb_esigning_app_ipad_27-09-2013_nl.pdf?

In een eerste fase gaat het omwijzigingen in bestaande verzekeringspolissen. Dekkingen aanpassen, een arbeidsongevallenverzekering stopzetten of omschakelen naar de nieuwste voorwaarden… Dat alles kan papierloosmet een digitale ondertekening (e‐signing). Een hele vooruitgang voor verzekeringen, bij uitstek een domein waar veel papier wordt uitgewisseld tussen de verschillende partijen. Eén bezoek van de KBC/CBC‐agent volstaat voor de cliënt omalle administratie in één keer afte handelen.

Hoe werkt het?

Via een speciale cover voor iPad kan de elektronische identiteitskaart worden ingelezen. De gegevens van de cliënt worden overgenomen in de app. De cliënt tekent metzijn eigen pincode voor akkoord op de iPad en krijgt een kopie in pdf‐formaat per e‐mail toegestuurd met melding van digitaal ondertekend en de datum.

In de toekomst zal KBC deze rechtsgeldige digitale ondertekening ook aanbieden voor bijvoorbeeld de ondertekening van nieuwe polissen, SEPA‐mandaten, enz. Bovendien kan de cliënt binnenkortzijn polissen laten opslaan in het elektronisch platformDoccle.

KBC en CBC kiezen er dusresoluut voor omde weg vanmobiel en papierloos werken verderte bewandelen. Voor digitale ondertekening via een iPad‐tablet heeft KBC samengewerkt met het bedrijf INTO IT Applications.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top