vrijdag, december 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / KBC en CBC lanceren de volkslening vanaf 3 februari 2014
KBC en CBC lanceren de volkslening vanaf 3 februari 2014

KBC en CBC lanceren de volkslening vanaf 3 februari 2014

  • Belgie
  • Vanaf begin februari bieden KBC en CBC de KBC/CBC-Volkslening aan zijn cliënten aan. Met de volkslening wil de Belgische regering beroep doen op het spaarwezen om geld te investeren in een project met een sociaal-economisch of maatschappelijk verantwoord doel.
  • KBC Group
  • www.kbc.com
  • pressofficekbc@kbc.be
  • https://multimediafiles.kbcgroup.eu/ng/published/KBCCOM/PDF/COM_BDV_pb_volkslening_nl.pdf?

De volkslening wordt op de markt gebracht onder de vorm van een doorlopende uitgifte van een kasbon met jaarlijkse rente-uitkering. De looptijden zijn 5, 6, 7, 8, 9 en 10 jaar. Spaarders kunnen intekenen vanaf 200 euro. Per looptijd wordt een andere brutorente aangeboden, een TAK 21 variant wordt niet aangeboden.

Het rentepercentage is geldig op 3 februari 2014. Rentepercentage op jaarbasis en vóór afhouding van roerende voorheffing.

De KBC/CBC-Volkslening geniet van een fiscaal gunstregime. Er is een verlaagde roerende voorheffing van toepassing op de rente van dit product, nl. 15 % in plaats van 25 %. Inschrijven op de KBC-Volkslening is mogelijk vanaf 3 februari 2013.

Met het geld opgehaald via de volkslening zal KBC/CBC kredieten verlenen om te investeren in infrastructuur van algemeen belang, zoals ziekenhuizen of scholen. KBC ondersteunt dit initiatief en was met de Termijnrekening 100% Invest2, reeds een voorloper op de markt. Op de website vindt u een productfiche met alle technische details van de KBC/CBC-Volkslening.

Aanpassing rentevoet KBC-Start2Save en KBC-Start2Save4

Door het aanhoudende klimaat van lage marktrentes is KBC genoodzaakt het tarief van KBC-Start2Save en KBC-Start2Save4 aan te passen. Vanaf 1 februari 2014 zal de getrouwheidspremie 0,75% bedragen. De basisrente blijft ongewijzigd op 1%.

Ook na deze daling behoren beide spaarrekeningen nog tot de top van de spaarmarkt. KBC-Start2Save en KBC-Start2Save4 zijn spaarrekeningen waarmee het automatisch sparen gestimuleerd wordt. De spaartegoeden worden opgebouwd via een automatische spaaropdracht. De rente van de gewone KBC-Spaarrekening blijft ongewijzigd.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top