maandag, november 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / KBC geeft 28 startende ondernemers gratis onderdak en ondersteuning in KBC-toren in Antwerpen
KBC geeft 28 startende ondernemers gratis onderdak en ondersteuning in KBC-toren in Antwerpen

KBC geeft 28 startende ondernemers gratis onderdak en ondersteuning in KBC-toren in Antwerpen

  • Belgie
  • Start it @kbc breidt aanbod verder uit Op 20 november 2013 opende KBC samen met Accenture, Flanders DC, Universiteit Antwerpen, Cronos en Mobile Vikings het initiatief Start it @kbc: een incubator die starters niet alleen onderdak biedt, maar hen vooral ondersteunt en adviseert zodat ze hun activiteit duurzaam kunnen laten groeien.
  • KBC Group
  • https://www.kbc.com
  • pressofficekbc@kbc.be
  • https://multimediafiles.kbcgroup.eu/ng/published/KBCCOM/PDF/COM_BDV_pb_Start_it_nl.pdf?

Amper twee maanden na de bekendmaking van het initiatief, nemen 28 starters reeds hun intrek in de KBC-toren in Antwerpen. De uitgekozen starters ontwikkelen ideeën rond hightech, e-platform, duurzaamheid en mobiliteit.

Start it @kbc kende van bij de opstart een danig succes dat KBC momenteel uitkijkt naar extra ruimte in de KBC-toren in Antwerpen zelf én extra bijkomende locaties om aan de vraag te kunnen beantwoorden. Met Mobile Vikings, één van de partners in Start it, wordt onderzocht hoe dit unieke concept ook naar Hasselt kan worden gehaald.

Ondertussen wordt ook met de partners volop gewerkt aan een virtuele community voor starters. Half februari wordt een eerste module uitgetest.

Naast de huidige partners werd inmiddels ook een overeenkomst gesloten met Startups.be en iMinds om nog meer voet aan de grond te krijgen bij de startende tech gemeenschap in heel België. Erik Luts, algemeen directeur Directe Kanalen en Ondersteuning divisie België vat het als volgt samen : “Amper twee maanden na de opstart van Start it @kbc initiatief kunnen we stellen dat KBC samen met Accenture, Mobile Vikings, Cronos, UA, Flanders DC, Startups.be en iMinds duidelijk een reële behoefte invult bij start-ups. Met dit initiatief wenst KBC innoverend ondernemerschap te ondersteunen en het belang ervan mee te onderstrepen.”

Start it @kbc neemt vliegende start…

Op 20 november openden KBC samen met Accenture, Flanders DC, Universiteit Antwerpen, Cronos en Mobile Vikings het initiatief Start it @kbc. In de KBC-Toren aan de Schoenmarkt in Antwerpen stelt KBC zeven verdiepingen ter beschikking van de Start it-partners en van startende ondernemingen.

Op drie weken tijd kreeg Start it @kbc maar liefst 270 toetredingsaanvragen en 90 startende ondernemers dienden effectief een dossier in. Daaruit werden 34 ondernemers geselecteerd die uitgenodigd werden om hun plannen toe te lichten. Uiteindelijk kregen in totaal 28 bedrijven toegang tot de KBC-toren. Zo versterken dus 18 starters uit de selectie de 10 reeds aanwezige starters. Onder de starters vinden we 30% vrouwen en 70% mannen. Hun leeftijd schommelt tussen 20 en 50 jaar.

…zowel fysiek als virtueel

De 28 starters die hun intrek in de KBC-toren in Antwerpen nemen, werden door alle partners samen uitgekozen omwille van hun originele ideeën die bijdragen tot de uitbouw van een duurzame maatschappij. De gekozen starters ontwikkelen ideeën rond hightech, e-platform, duurzaamheid en mobiliteit.

De starters die een aanvraag indienden maar niet weerhouden werden, blijven evenwel niet in de kou staan. Naast individuele feedback, krijgen zij ook toegang tot de virtuele community, waar ze advies krijgen van de partners bij het verfijnen en het tot stand brengen van hun business model en project. Een aantal niet-weerhouden starters werd inmiddels opgepikt door één van de andere partners. Daarenboven mogen zij ook deelnemen aan alle activiteiten die rond Start it @kbc georganiseerd worden. Ze zijn dus welkom op events, causerieën, workshops, … die Start it organiseert.

Start it @kbc has only just started

Starters kunnen nog steeds hun dossiers indienen via de website startit.be. Alle dossiers worden geëvalueerd en geselecteerde starters worden uitgenodigd om hun project toe te lichten. Zij maken nog steeds kans om toe te treden tot de Start it-community, fysiek of virtueel. Er is verder heel wat belangstelling vanuit diverse hoeken voor het vernieuwende concept dat starters samenbrengt met ervaren ondernemers en financiers. Zo wordt samen met Mobile Vikings onderzocht om dit unieke concept ook in Hasselt te ontwikkelen. Van Vlerick Business School kwam ook de vraag om in Gent een gelijkaardig initiatief te steunen. Ook die denkpiste wordt momenteel bekeken. Verder bekijkt KBC of er meer ruimte in de huidige locatie in de KBC-toren in Antwerpen kan worden vrijmaken voor startende ondernemingen.

Naast de huidige partners werd inmiddels ook een overeenkomst gesloten met Startups.be en iMinds. Zo kan Start it zich optimaal integreren bij de startende tech gemeenschap in België.

KBC profileert zich als referentiebankverzekeraar voor
ondernemingen

Als initiator van Start it @kbc wenst KBC zijn rol als referentie bij ondernemingen te versterken. KBC werkt sinds jaar en dag erg nauw samen met lokale ondernemers. KBC is verankerd in de lokale economie en kent de ondernemersmarkt door en door. ‘Local responsiveness’ is een essentieel onderdeel van de KBC-strategie en betekent voor KBC: locale cliënten beter begrijpen alert zijn voor hun signalen en behoeften, er proactief op inspelen en bank- en verzekeringsproducten en -diensten op hun maat aanbieden en op die manier duurzame langetermijncliëntenrelaties opbouwen en verdiepen met ondernemingen (particulieren, kmo’s, midcaps en andere). De ambitie van KBC is om nog intenser samen te werken met de gekozen partners en met andere initiatieven. Door starters intensief te begeleiden wil KBC de drempel naar “ondernemen” zo laag mogelijk leggen. KBC deelt bij Start it @kbc niet alleen financiële expertise, maar ook technisch advies en mogelijkheden, logistieke ondersteuningen en toegang tot zijn netwerk. Samen met de starters wordt een uitwisseling van ideeën tot stand gebracht waar beiden baat bij hebben.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top