vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / KBC kondigt de verkoop van KBC Bank Deutschland aan
KBC kondigt de verkoop van KBC Bank Deutschland aan

KBC kondigt de verkoop van KBC Bank Deutschland aan

  • Belgie
  • KBC maakte vandaag bekend dat het een overeenkomst bereikt heeft om zijn volle dochter KBC Bank Deutschland AG te verkopen aan een groep investeerders bestaande uit Teacher Retirement System of Texas (TRS), Apollo Global Management LLC (NYSE: APO), Apollo Commercial Real Estate Finance Inc. (NYSE: ARI) en Grovepoint Capital LLP (Grovepoint).
  • KBC Group
  • https://www.kbc.com
  • pressofficekbc@kbc.be
  • https://multimediafiles.kbcgroup.eu/ng/published/KBCCOM/PDF/KBC_Bank_Deutschland_divestment.pdf?

KBC Bank Deutschland is gespecialiseerd in corporate banking en financiële dienstverlening voor middelgrote Duitse bedrijven. KBC Bank Deutschland is ook actief in professionele vastgoedfinanciering, overnamefinanciering, institutioneel vermogensbeheer en privévermogensbeheer voor Duitse vermogende particulieren.

De transactie moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten en de toezichthouder. Intussen blijft KBC Bank Deutschland zijn activiteiten uitoefenen en zijn cliënten bedienen met de volle steun van KBC.

Deze transactie zal voor KBC ongeveer 0,1 miljard euro aan kapitaal vrijmaken, voornamelijk door een verlaging van de risicogewogen activa. Ze heeft geen wezenlijke invloed op de financiële resultaten van KBC maar leidt wel tot een verbetering van de solvabiliteitspositie van KBC met ongeveer 15bp.

In november 2009 is KBC met de Europese Commissie een strategisch plan overeengekomen. Sindsdien richt KBC zich op particulieren, kleine en middelgrote ondernemingen en midcaps in zijn kernmarkten België en Centraal- en Oost-Europa (Tsjechië, Slovakije, Hongarije en Bulgarije) en bouwt het zijn risicogewogen activa af.

Ondanks zijn goed uitgebouwde aanwezigheid in de Duitse markt en zijn expertise werd KBC Bank Deutschland in het strategisch plan bestemd voor desinvestering. Tegelijkertijd blijft KBC – met een netwerk van vestigingen en network desks in een selectie van landen, waaronder Duitsland – beantwoorden aan de internationale bancaire behoeften van zijn bedrijvencliënten buiten zijn thuismarkten.

Johan Thijs, CEO van KBC Group NV, licht de transactie toe: “Met deze transactie is de uitvoering van het desinvesteringsprogramma dat KBC heeft afgesproken bijna afgesloten. Deze overeenkomst bevestigt dat KBC Bank Deutschland expertise in huis heeft en ze zal het personeel en de cliënten van de bank continuïteit bieden. Ik ben blij dat KBC Bank Deutschland onder zijn nieuwe eigenaars zijn activiteiten zal kunnen uitbouwen en zijn reputatie verder versterken.

Het zal zijn cliënten een service van hoge kwaliteit blijven bieden dankzij zijn toegewijde medewerkers en de goede reputatie van ons merk. Tegelijkertijd kan KBC dankzij deze overeenkomst zijn bedrijvencliënten in zijn thuismarkten blijven ondersteunen voor de financiële dienstverlening waaraan zij nood hebben voor hun zakelijke activiteiten in Duitsland.”

Axel Bartsch, CEO van KBC Bank Deutschland: “We zijn blij dat een periode van onzekerheid over onze toekomstige eigenaars bijna achter de rug is. We waren erg onder de indruk van de diepgaande kennis en inzichten van de nieuwe eigenaars die ons werden voorgesteld. Ze kennen onze verwezenlijkingen en onze waarden en weten hoe belangrijk wij kwaliteit en continuïteit vinden voor onze cliënten. We kijken ernaar uit met hen samen te werken.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top