vrijdag, oktober 23, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / KBC lanceert crowdfundingplatform waar ondernemers en investeerders elkaar vinden
KBC lanceert crowdfundingplatform waar ondernemers en investeerders  elkaar vinden

KBC lanceert crowdfundingplatform waar ondernemers en investeerders elkaar vinden

  • Belgie
  • Bolero, het onlinebeursplatform van KBC Securities, ontwikkelt BoleroCrowdfunding.be: een crowdfundingplatform waarop een (startende) ondernemer een oproep kan doen om aan financiering te komen. Geïnteresseerde investeerders kunnen met een relatief klein bedrag de groei van ondernemingen ondersteunen. Vanaf vrijdag 26 september kunnen ondernemers en potentiële investeerders zich al aanmelden op het nieuwe platform. In december volgt de officiële lancering.
  • KBC Group
  • https://www.kbc.com
  • pressofficekbc@kbc.be
  • https://multimediafiles.kbcgroup.eu/ng/published/KBCCOM/PDF/COM_BDV_pb_Bolero_Crowdfunding_nl.pdf?

Financiële crowdfunding als financieringsmogelijkheid KBC ziet financiële crowdfunding als een waardevolle financieringsmogelijkheid voor innovatieve start-ups en kmo’s. Bij financiële crowdfunding krijgt een investeerder een financieel instrument als tegenprestatie voor zijn investering. Dat kan bv. in de vorm van een aandeel of obligatie zijn. Belgische investeerders zullen via BoleroCrowdfunding.be vanaf 25 euro rechtstreeks kunnen investeren in de ondernemingen die hen interesseren. Net zoals bij andere crowdfundinginitiatieven, beheert de investeerder zelf zijn portefeuille en moet hij zich ook bewust zijn van de risico’s verbonden aan dergelijke investering in risicokapitaal.

Bolero, het onlinebeursplatform van KBC Securities, ontwikkelt het crowdfundingplatform om ondernemers en investeerders samen te brengen en bouwt daarbij voort op zijn huidige aanbod voor investeerders.

1Erik Luts, algemeen directeur Directe Kanalen en Ondersteuning: “KBC is lokaal sterk ingebed als bank-verzekeraar voor lokale, kleine en middelgrote ondernemingen. We merken dat bepaalde ondernemingen behoefte hebben aan aanvullende financieringsbronnen om hun plannen te realiseren. Omdat KBC ook tegemoet wil komen aan de financieringsbehoeften van die ondernemingen, lanceren we nu dit platform en bieden we ondernemers de mogelijkheid om langs die weg op zoek te gaan naar investeerders die bereid zijn een stukje risicokapitaal te investeren.

Daarbij denken we bijvoorbeeld aan de veelbelovende starters die deel uitmaken van onze incubator Start it @kbc. Financiële crowdfunding houdt rekening met het groeiprofiel van geïnteresseerde ondernemingen enerzijds en de verwachtingen van risicokapitaalverstrekkers aderzijds.”

Platform verbindt ondernemers en investeerders

Bart Vanhaeren, managing director van KBC Securities en general manager van Bolero: “Op BoleroCrowdfunding.be zullen kmo’s en start-ups hun plannen kunnen bekendmaken bij een uitgebreid netwerk van potentiële investeerders in België. Ondernemers vinden op het platform nuttige toepassingen om hun campagne op te zetten. Geïnteresseerde Belgische investeerders worden er in contact gebracht met Belgische ondernemingen met groeipotentieel. Ze zullen de ondernemingen die hen aanspreken vanop de eerste rij kunnen volgen via de evenementen die Bolero plant en de vele communicatietools, zoals chatrooms, online updates tot rechtstreeks in de mailbox, enz. die het platform zal aanbieden. Het platform biedt de ondernemers niet alleen de mogelijkheid om financiering te vinden, maar is ook een uitstekende graadmeter om de haalbaarheid van hun initiatief te beoordelen.”

Vanaf vandaag kunnen geïnteresseerde ondernemers en potentiële investeerders zich aanmelden op BoleroCrowdfunding.be. Op 13 december 2014 volgt de officiële voorstelling van het Bolero Crowdfunding-platform tijdens de eerste editie van KBC Securities Entrepreneurial Summit in de KBC-Toren in Antwerpen.

Ook via Twitter zal Bolero Crowdfunding (@BoleroCrowdfund) gevolgd kunnen worden.

Wat is crowdfunding?

Crowdfunding betekent letterlijk financiering door het grote publiek of ‘the crowd’. Het is een aanvullende vorm van financiering, waarbij (startende) ondernemers een oproep doen via een online platform om een deel van de benodigde financiering (o.a. risicokapitaal) te vinden bij investeerders en/of belanghebbenden.

Er bestaan vier verschillende crowdfundingmodellen: donatie, beloning, lening en participatie. Crowdfundingplatformen kunnen zich specialiseren in het aanbod van een welbepaald type of van verschillende types crowdfunding. De combinatie van lening en participatie is een hybride vorm van financiële crowdfunding. Financiële crowdfunding is een model van crowdfunding waarbij een investeerder een financieel instrument krijgt als tegenprestatie voor zijn investering.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top