maandag, oktober 26, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / KBC: Mobiele betalingsapp Sixdots gaat live
KBC: Mobiele betalingsapp Sixdots gaat live

KBC: Mobiele betalingsapp Sixdots gaat live

  • Belgie
  • Op 1 december 2014 lanceert Sixdots zijn mobiele betalingsapp in de App Store en Google Play. Hiermee krijgt België toegang tot een innovatieve, veilige en gebruiksvriendelijke digitale portefeuille die ondersteund wordt door de Belgische grootbanken en Proximus.
  • KBC Group
  • www.kbc.com
  • pressofficekbc@kbc.be
  • https://multimediafiles.kbcgroup.eu/ng/published/KBCCOM/PDF/COM_BDV_pb_Sixdots_goes_live_nl.pdf?

Consumenten kiezen meer en meer voor digitale oplossingen en willen mobiele toepassingen voor een steeds breder wordende waaier aan diensten. Vandaag brengt Sixdots een eerste versie van zijn mobiele betalingsapp op de Belgische markt die het resultaat is van een nauwe samenwerking met Bancontact/Mister Cash. Het doel is om de consument kennis te laten maken met veilige betalingen via de smartphone en hen zo stap voor stap mee te nemen in nieuwe ontwikkelingen.

Sixdots’ innovatieve platform, ondersteund door Proximus en de Belgische grootbanken, laat vandaag reeds toe Bancontact/Mister Cash betalingen uit te voeren met een smartphone.

Sixdots is een nieuwe app die de Belgische norm wil worden op het gebied van innovatieve mobiele diensten (identificatie, betalingen, …). Dankzij het open eco-systeem kunnen verschillende partners en betaalschema’s zich integreren in Sixdots om zo een makkelijke, veilige en gebruiksvriendelijke manier van betalen aan te bieden. In een eerst fase zullen online en inapp mobiele betalingen, directe betaling van een persoon naar een andere en zelfs in-store betalingen mogelijk zijn.

Voor het eerste gebruik downloadt de consument de app, kiest zijn bank uit de lijst en voegt één bankkaart op een beveiligde manier toe. De gebruiker maakt op dat moment ook de unieke code van zes cijfers aan, vandaar de naam Sixdots. Deze code dien je in te geven om elke transactie te bevestigen, maar dient eveneens om gevoelige informatie af te schermen.

Eens de activering voltooid is, kan de gebruiker bijvoorbeeld een sandwich terugbetalen aan een vriend door eenvoudigweg de QR code op diens telefoon te scannen of een online aankoop betalen dankzij de QR code op het computerscherm. Zelfs een espresso in de lokale koffiebar betalen kan door de QR code op het ticket te scannen. Gewoon zes cijfers ingeven ter bevestiging en klaar.

Geen kaartlezer, geen kaart en geen lange cijferreeksen. Bij een in-app betaling, zal de app van de handelaar zelfs automatisch de Sixdots-app detecteren op de smartphone van de klant waardoor de betaler de app rechtstreeks kan openen om te betalen.

Dankzij de verbeterde aankoopervaring van de consument kan hij makkelijker en sneller op een beveiligde manier betalen. Online en in-app aankopen zullen veel minder onderbroken worden wat ook in het voordeel is van de handelaar. Dankzij de code van zes cijfers en doordat er geen gegevens op de telefoon worden bewaard is de veiligheid gewaarborgd. Bovendien worden er bij een online of in-app betaling met Sixdots geen kaartgegevens meer geregistreerd in de database van de handelaar.

Dankzij het partnership met Bancontact/Mister Cash zal je kunnen betalen met de Sixdots-app bij alle handelaars die Bancontact/Mister Cash mobiel geactiveerd hebben via hun reguliere Payment Service Provider (Ingenico Payment Services, Sips, …). De lijst van handelaars waar je de app kan gebruiken wordt steeds langer en is beschikbaar op de websites van Sixdots en Bancontact/Mister Cash. Bij online of in-app betalingen kiest de consument dus Bancontact/Mister Cash als betaalmiddel en betaalt vervolgens met de Sixdots app.

De integratie van Sixdots met de MasterPass-betaaloplossing wordt uitgesteld. Deze extra tijd wordt gebruikt om de gebruikservaring van zowel de handelaar als die van zijn klanten nog te verbeteren, om zo een succesvolle volgende stap te garanderen.

In de loop van volgend jaar zal Sixdots nieuwe diensten aanbieden aan de gebruikers. De consument zal meerdere bankkaarten, inclusief kredietkaarten, kunnen toevoegen. Daarnaast zal hij zich op een beveiligde manier kunnen identificeren met Sixdots en zelfs zijn Sixdots account kunnen koppelen aan zijn digitale banktoepassingen. De consument zal bovendien kortingsbonnen kunnen opslaan en ontvangen in de Sixdots-app en die bij de betaling onmiddellijk gebruiken, alsook tickets en getrouwheidskaarten opslaan in de app. Zo zorgt Sixdots voor een complete en verbeterde aankoopervaring voor zowel de consument als de handelaar.

Sixdots nodigt de consument vandaag uit, om samen met hen, de volgende stappen te zetten en met elke nieuwe versie een stukje van hun klassieke portefeuille te digitaliseren.

De Sixdots app zal vanaf vandaag beschikbaar zijn in de App Store van Apple en in Google Play. Alle praktische informatie is terug te vinden op www.sixdots.be

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top