dinsdag, november 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / KBC optimaliseert zijn kapitaalstructuur verder
KBC optimaliseert zijn kapitaalstructuur verder

KBC optimaliseert zijn kapitaalstructuur verder

  • Belgie
  • Op 18 december 2014 hebben de raden van bestuur van KBC Groep en KBC Verzekeringen een aantal beslissingen genomen om de kapitaalstructuur van KBC Verzekeringen en KBC Groep verder te optimaliseren, na daarvoor de goedkeuring te hebben gekregen van de Nationale Bank van België. Die beslissingen worden nu ter bekrachtiging voorgelegd aan de (Buitengewone) Algemene Vergadering van Aandeelhouders van KBC Verzekeringen.
  • KBC Group
  • https://www.kbc.com
  • pressofficekbc@kbc.be
  • https://multimediafiles.kbcgroup.eu/ng/published/KBCCOM/PDF/COM_BDV_pb_capital_efficiency_nl.pdf?

Als gevolg van de voorgestelde transacties:

  • zal de solvabiliteits-/CET1-ratio van KBC Groep verbeteren met 0,49%;
  • zal de solvabiliteit van KBC Verzekeringen bijzonder stevig blijven met 282% volgens Solvency I (en neemt het rendement op eigen vermogen toe).

De transacties bestaan uit:

  • de inkoop van aandelen van KBC Verzekeringen door KBC Verzekeringen NV van KBC Groep NV voor een bedrag van 203 miljoen euro voor het einde van het jaar, waardoor de common equity Tier 1-ratio (van KBC Groep) met 0,20% stijgt;
  • en de vervanging van aandeelhouderskapitaal door een Tier 2-lening binnen de groep voor een bedrag van 500 miljoen euro, die KBC Groep NV zal aangaan in de loop van het eerste kwartaal van 2015 en waardoor de CET1-ratio met 0,29% zal stijgen.

Johan Thijs, CEO KBC Groep NV: “Met een stevige en efficiënte kapitaalstructuur kunnen we op een gezonde manier groeien en waarde creëren op lange termijn voor alle aandeelhouders en stakeholders. De transacties die we vandaag aankondigen helpen ons om onze al stevige kapitaalstructuur verder te optimaliseren en een beter evenwicht te bereiken tussen risico en rendement.

Met zijn huidige Solvency I-ratio van meer dan 300% scoort KBC Verzekeringen beter dan gemiddeld in de Europese verzekeringsmarkt. Bovendien maakt KBC Verzekeringen vandaag geen gebruik van hybride kapitaalinstrumenten en daarmee is het een uitzondering in de markt. 20 tot 25% van het beschikbare aandeelhouderskapitaal vervangen door minder dure Tier 2-schuldinstrumenten is een veel voorkomende praktijk die vele van onze sectorgenoten in Europa eveneens hanteren. Er is duidelijk nog ruimte voor optimalisering bij KBC Verzekeringen.

De voorgestelde transacties hebben een positieve invloed op het rendement op eigen vermogen (van ongeveer 5 procentpunten) van de verzekeraar en zorgt voor meerwaarde zonder een belangrijke invloed op de solvabiliteitsniveaus. Zelfs na de kapitaalverlaging blijft de solvabiliteit van KBC Verzekeringen met 282% (september 2014, volgens Solvency I) erg hoog. Tegelijk verbetert de CET1-ratio van KBC Groep eind september 2014 van 13,71% naar 14,20% (pro forma).”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top