vrijdag, oktober 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / KBC reageert op berichten i.v.m. onderzoek BBI
KBC reageert op berichten i.v.m. onderzoek BBI

KBC reageert op berichten i.v.m. onderzoek BBI

  • Belgie
  • Een aantal media brengen vandaag artikels over een onderzoek van de Bijzondere Belastinginspectie naar transacties van KBC richting ‘belastingparadijzen’.
  • KBC Group
  • https://www.kbc.com
  • pressofficekbc@kbc.be
  • https://multimediafiles.kbcgroup.eu/ng/published/KBCCOM/PDF/COM_BDV_reactie_BBI_onderzoek_nl.pdf?

KBC is verbaasd dat dit dossier opnieuw naar boven komt terwijl KBC hier zelf al verschillende malen zeer transparant over gecommuniceerd heeft. Zo publiceerde KBC op 30 april 2013 zelf al een persbericht om duiding te geven bij zijn aanwezigheid op o.a. de Kaaimaneilanden, de Britse Maagdeneilanden, het eiland Man, Ierland en Luxemburg. Het persbericht van 30-04-2013 is terug te vinden op www.kbc.com en vermeldt volgende informatie :

“3 Vennootschappen op de Kaaimaneilanden
KBC heeft in het verleden vennootschappen op de Kaaimaneilanden en Britse Maagdeneilanden opgericht louter omwille van vennootschapsrechtelijke en financieelrechtelijke redenen. Deze vennootschappen zijn gespecialiseerd in enerzijds financiële transacties met Amerikaanse beleggingsfondsen, anderzijds krediet- en aandelenderivaten. De wetgeving in deze landen liet een grotere contractuele vrijheid/flexibiliteit toe om voor dergelijke specifieke financiële verrichtingen contracten op maat te maken. Er blijven vandaag 3 vennootschappen over.

Deze vennootschappen zijn tradingvennootschappen die enkel met professionele financiële tegenpartijen handelen en niet gerechtigd zijn om cliëntentegoeden in welke vorm dan ook aan te houden (geen enkel offshorebedrijf heeft een banklicentie, dus kan geen klantendeposito’s onderbrengen). Elk van deze vennootschappen betaalt belastingen in de landen waar de hoofdzetel van de KBC vennootschap gevestigd is die instaat voor het beheer van deze productlijn, i.e. België, US en UK. Elk van de betrokken activiteiten heeft betrekking op vennootschappen uit de KBC Financial Product business lines die in afbouw zijn, d.w.z. er worden geen nieuwe contracten afgesloten, er is enkel beheer en afbouw van bestaande contracten. Van zodra de contractuele situatie dit mogelijk maakt wordt de betrokken vennootschap geliquideerd.”

In het kader van Belgische wetgeving (ingevoerd een paar jaar geleden) moeten alle Belgische vennootschappen betalingsstromen aan vennootschappen in belastingparadijzen melden. KBC Bank heeft dit volledig en correct gedaan. KBC heeft aan de belastinginspectie naar aanleiding van de gewone controles omstandig en in alle transparantie uitleg verschaft over de transacties.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top