zondag, oktober 21, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / KBC rondt de verkoop van KBC Banka (Servië) af
KBC rondt de verkoop van KBC Banka (Servië) af

KBC rondt de verkoop van KBC Banka (Servië) af

  • Internationale
  • Op 26 april 2013 sloot KBC met Société Générale Srbija en Telenor Serbia een overeenkomst over de desinvestering  van  KBC  Banka  in  Servië.  Vandaag  heeft  het  die  overeenkomst  volledig  afgerond. 
  • KBC Group
  • https://www.kbc.com
  • pressofficekbc@kbc.be
  • https://multimediafiles.kbcgroup.eu/ng/published/KBCCOM/PDF/COM_BDV_pb_KBC_Banka_closing_nl.pdf?

Ingevolge de overeenkomst heeft Telenor nu 100% van de aandelen van KBC Banka in handen. In augustus verwierf Société Générale Srbija al de kernactiva en ‐deposito’s van KBC Banka. Voor KBC heeft de transactie geen belangrijke invloed op de winst‐en‐verliesrekening of het kapitaal. Nu deze overeenkomst met Telenor is afgerond, is KBC niet meer aanwezig op de Servische bankenmarkt.

De beslissing van KBC om KBC Banka te verkopen, maakte deel uit van de strategische heroriëntering van de groep die in november 2009 werd overeengekomen met de Europese Commissie. Sindsdien richt KBC zich op particulieren, kleine en middelgrote ondernemingen en midcaps in zijn kernmarkten België en Centraal‐ en Oost‐Europa en bouwt het zijn risicogewogen activa af. De desinvestering van KBCBanka past in die strategie.

Johan Thijs, CEO van KBC Groep NV, lichtte de transactie toe: “Ik ben tevreden dat we een van de laatste stappen hebben gezet in de implementatie van onze aangepaste strategie die we in 2009 zijn overeengekomen met de Europese Commissie. Met de desinvestering van KBC Banka verlaten we de Servische markt en kunnen we ons als bank‐verzekeraar nog meer concentreren op onze kernmarkten. Ik wil het management en het personeel van KBC Banka bedanken voor hun engagement en inspanningen in de afgelopen jaren en ik wens hun veel succes.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top