zondag, oktober 21, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Ken uw rechten: reizen in de EU
Ken uw rechten: reizen in de EU

Ken uw rechten: reizen in de EU

  • Europa
  • app over passagiersrechten De EU doet haar best om de vakantie-ervaringen van Europeanen te verbeteren door met nieuwe wetgeving de passagiersrechten in de EU te vergroten. De roamingtarieven zijn opnieuw verlaagd met ingang van 1 juli en naderen de volledige opheffing in december 2015. De Europese overeenkomst op het gebied van het Gemeenschappelijk Europees Luchtruim en de toegenomen concurrentie in het spoorvervoer zouden de reiskosten moeten verminderen.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjlbccychkpe/nieuws/ken_uw_rechten_reizen_in_de_eu?ctx=vha4ok8ysjvq&tab=0&tab=0

Met ingang van 1 juli zijn de roamingtarieven weer gezakt en het doel van het Parlement is om het einde van de roamingtarieven te zien op 15 december 2015. De prijs voor telefoneren en downloaden is gedaald met 50% ten opzichte van vorige zomer.

In maart verleende het Parlement steun voor meer vliegtuigpassagiersrechten en de nieuw gekozen leden kunnen nu een definitieve tekst met de regeringen uitwerken. Deze omvat:

  • een vergoeding verschuldigd na vertraging van drie uur op korte vluchten
  • duidelijke informatie op de luchthaven over veranderde vluchttijden, bagage-vertragingen en passagiersrechten (informeren van passagiers over hun rechten, met inbegrip van procedures en klachtenformulieren)
  • gegarandeerde hulp krijgen om thuis te komen wanneer het reisbureau of de luchtvaartmaatschappij failliet gaat
  • prijs- en vluchttijden kunnen niet aanzienlijk worden gewijzigd nadat de verkoop is gesloten.

Er is zelfs een app om lucht- en treinpassagiers direct te informeren over hun rechten

Verder zou een gecentraliseerde regulering van het Europese luchtruim de kosten moeten reduceren en daarmee hopelijk de prijs van vliegreizen voor de consument beperken.

Meer concurrentie op het spoor en een gemeenschappelijke regeling voor treinen zou reizen per spoor aantrekkelijker en goedkoper moeten maken.

Bekijk de links om meer te weten te komen over de wijze waarop het Europees Parlement reizen gemakkelijker heeft gemaakt.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top