donderdag, april 9, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Kennemer Gasthuis en Spaarne Ziekenhuis fuseren tot Spaarne Gasthuis
Kennemer Gasthuis en Spaarne Ziekenhuis fuseren tot Spaarne Gasthuis

Kennemer Gasthuis en Spaarne Ziekenhuis fuseren tot Spaarne Gasthuis

  • Nederland
  • Vandaag zijn het Kennemer Gasthuis en het Spaarne Ziekenhuis gefuseerd tot het Spaarne Gasthuis. Om dit te vieren heeft de raad van bestuur vandaag in Haarlem Zuid de vlag gehesen met het nieuwe logo. Het Spaarne Gasthuis biedt zorg aan patiënten in Kennemerland, de Haarlemmermeer en de Bollenstreek. Dichtbij de patiënt en soms wat verder weg, geconcentreerd op één plek als dat beter is.
  • vlag hijsen
  • Spaarne Ziekenhuis
  • www.spaarneziekenhuis.nl
  • info@spaarneziekenhuis.nl
  • eerste baby spaarne gasthuis_2_web

De nieuwe vlaggen wapperen. Burgemeester Schneiders van Haarlem en burgemeester Weterings van Haarlemmermeer hijsen op 22 maart de nieuwe vlag van het Spaarne Gasthuis in aanwezigheid van genodigden. Foto: Jean-Pierre Jans.

Peter van Barneveld, bestuursvoorzitter: “Het Spaarne Gasthuis is een modern en topklinisch ziekenhuis dat midden in de samenleving staat. We zijn er voor iedereen die een beroep doet op ons. We werken met elkaar aan de best denkbare zorg voor onze patiënten. Dat doen we met passie en op professionele wijze. Iedereen die bij ons komt behandelen we als gast. We geloven in de kracht van samenwerking.”

Voorlopig verandert er niets voor patiënten. Zij kunnen dichtbij huis terecht op de plek waar ze nu ook komen. De komende tijd wordt verder gewerkt aan de verdeling van zorg over de verschillende locaties. Zo komt in de kliniek in Haarlem Zuid het accent te liggen op hoog complexe zorg. Dit is zorg waarvoor 24 uur per dag een OK-team klaar moet staan. In Hoofddorp kunnen patiënten op termijn terecht voor veelvoorkomende behandelingen die goed planbaar zijn.

Introductie elektronisch patiëntendossier Epic

Dé voorwaarde om te fuseren is het gebruik van één elektronisch patiëntendossier. Dit waarborgt de kwaliteit en veiligheid van zorg. Op 22 maart is dan ook in Haarlem Zuid en Haarlem Noord elektronisch patiëntendossier Epic geïntroduceerd. Epic was al in gebruik in het voormalige Spaarne Ziekenhuis.

Alle patiënten van het Spaarne Gasthuis kunnen met de komst van het nieuwe patiëntendossier gebruik maken van een patiëntenportaal, mijnspaarnegasthuis.nl. Hiermee kunnen zij zelf zaken regelen met het ziekenhuis, bijvoorbeeld het inzien van uitslagen van onderzoeken, een herhaalafspraak inplannen of een vraag stellen aan het behandelteam.

Nieuw logo

Vanaf 22 maart is bij het Spaarne Gasthuis een nieuwe huisstijl in gebruik, die gefaseerd wordt ingevoerd. In het logo is de rivier het Spaarne te zien. Daarnaast is er een heldere verwijzing naar het trapgeveltje van het St. Elisabeth’s Gasthuis en daarmee naar onze rijke historie die begon in 1581. Het logo is daardoor nieuw en vertrouwd tegelijk. De kleuren verwijzen naar de lucht, het gras, de zee en het groene karakter van de regio. Ze benadrukken ook dat we veel belang hechten aan duurzaamheid in alles wat we doen. In de loop van 2015 worden ook de gevels en de uniformen omgezet in de nieuwe huisstijl.

Nieuwe organisatie

Het Spaarne Gasthuis heeft vestigingen in Haarlem-Noord, Haarlem-Zuid, Hoofddorp en Heemstede. Ook zijn er poliklinieken in Velsen-Noord, Nieuw-Vennep en Hillegom. Gezamenlijk heeft de organisatie een omzet van 368 miljoen euro (gebaseerd op de jaarcijfers 2013). Er werken in totaal 265 medisch specialisten en 4.500 medewerkers.

Meer informatie over het nieuwe ziekenhuis is te vinden op www.spaarnegasthuis.nl.

Vannacht om 2:51 uur is Mathilde Windt geboren in Haarlem Zuid. Zij is de dochter van Klaske en David Windt en zusje van Roosmarijn. Mathilde is niet alleen de eerste Spaarne Gasthuis-baby, ook is zij de eerste nieuwe patiënt in Epic in Haarlem. Mathilde weegt 3020 gram. De bevalling is heel goed gegaan en ouders en kind zijn alweer lekker naar huis.

Foto: Spaarne Gasthuis.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top