woensdag, november 21, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Kerst bij Albert Heijn: meest gezocht en gekocht
Kerst bij Albert Heijn: meest gezocht en gekocht

Kerst bij Albert Heijn: meest gezocht en gekocht

  • Nederland
  • Een ruime meerderheid van de kerstvierders kookt dit jaar minimaal één van de kerstdagen zelf thuis. Het meergangendiner is daarbij het meest geliefde kerstdiner. Maar liefst 90% van de kerstkokers probeert een nieuw kerstmenu uit. Veel kokers halen hun inspiratie voor het kerstdiner uit Allerhande*. Afgelopen weekend bezochten meer dan een half miljoen mensen ah.nl. De online bezochte recepten en kookvideo's geven een goede indruk wat er deze kerst gegeten wordt. De frambozen-ijstaart met pistachenoten zal op veel kersttafels de show stelen. Verder is de garnalencocktail populair en is en blijft de feeststol het best verkochte kerstproduct in de supermarkt.
  • Koninklijke Ahold N.V.
  • http://www.ah.nl
  • info@ah.nl
  • http://www.ah.nl/over-ah/pers/persberichten/bericht?id=1234596

Kerstinspiratie

Steeds meer mensen zoeken online naar inspiratie. Afgelopen weekend bezochten ruim een half miljoen mensen de website van Albert Heijn om kerstinspiratie op te doen. Daar kunnen zij uit bijna 14.000 recepten een keuze maken. De ruim 700 kookvideo’s maken het een stuk makkelijker om de lekkerste gerechten op tafel te zetten met kerst. De kookvideo van de Frambozen-ijstaart met pistachenoten (het coverrecept van Allerhande) werd het best bekeken en ook het recept van de taart eindigde met meer dan 20.000 views in de top 5. Maar ook traditionele gerechten zoals de garnalencocktail, stoofpeertjes en gourmetten maken onderdeel uit van het favoriete kerstdiner.

Online best bekeken recepten uit de kersteditie van Allerhande (van 8-22 december 2014)

Vitello tonnato** 22.739
Frambozen-ijstaart met pistachenoten 22.739
Christmasrolls met shiitake 18.720
Ovenschotel mediterrane groenten 15.421
Ossenhaas met jus** 14.906
Online best bekeken recepten van totale receptendatabase (van 8-22 december 2014)
Garnalencocktail 57.971
Vitello tonnato 35.946
Makkelijke tiramisu 35.724
Pompoensoep 33.117
Zandkoekjes 28.327
Online best bekeken video’s (van 8-22 december 2014)
Frambozen-ijstaart met pistachenoten 7.823
Meringue of pavlova maken 6.422
Bonbon van carpaccio met kruidensalade 5.290
Zalmtorentje 5.271
Stoofperen maken 4.711

De best verkochte producten

Gourmetten blijft onverminderd populair. De minihamburgers, minibiefstukken en mini sla- en rundervinken domineren dan ook de top 10 van best verkochte producten uit het speciale kerstassortiment van Albert Heijn. De onbetwiste nummer 1 is – net als de vorige jaren – de feeststol. Andere hardlopers zijn de gluhwijnmix, stoofpeertjes, het stervormige kerstbeschuit, suikerbrood, carpaccio en wild. Ook zijn er producten die met kerst een stuk harder gaan dan in de rest van het jaar, zoals slagroom, ijs, bladerdeeg, ragoutbakjes, stokbroden en diverse ovenbroodjes voor het ontbijt.

Openingstijden

Nagenoeg alle winkels zijn op woensdag 24 december van 7.00 tot 19.00 uur open. Op donderdag 25 december zijn er ongeveer 70 winkels open en op vrijdag 26 december kunnen klanten bij ruim 450 winkels terecht. Op www.ah.nl staat precies op welke dagen en tot hoe laat de Albert Heijn-winkels en Pick Up Points open zijn.

* Onderzoek van TNS NIPO uitgevoerd in opdracht van Albert Heijn (10 december 2014).
** Deze gerechten bevatten een kerstspecial, die van 7 t/m 19 december besteld kon worden op ah.nl.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top