vrijdag, oktober 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Kunst & Cultuur / Kerstconcert op 23 dec in Laren ten bate van Stichting Papageno
Kerstconcert op 23 dec in Laren ten bate van Stichting Papageno

Kerstconcert op 23 dec in Laren ten bate van Stichting Papageno

  • Nederland
  • Op 23 december klinkt het geluid van Kerst in de Sint Jansbasiliek in Laren ten bate van Stichting Papageno. Het internationaal bekende kinderkoor Musicanti van de Academy of Vocal Arts opent het concert met het ontroerende 'Stille Nacht'. De ‘Ceremony of Carols’ van Benjamin Britten maakt de kerstsfeer compleet. Datum: 23 december 2014
 Aanvang concert: 20.00 uur
 Kaarten: € 15,- voor volwassenen en € 10,- voor kinderen t/m 12 jaar
 Adres: Sint Jansbasiliek, Brink 31, Laren
 Kaartverkoop: theater@hartvanlaren.nl
  • flyer kerstconcert 23 dec 2014
  • Stichting Papageno
  • www.stichtingpapageno.nl
  • k.broekhoven@stichtingpapageno.nl

Het internationaal bekende kinderkoor Musicanti van de Academy of Vocal Arts laat het geluid van Kerst klinken ten bate van Stichting Papageno. Op 23 december passeren de mooiste kerstmelodieën de revue in de met kaarsen verlichte Sint Jansbasiliek in Laren.

Musicanti opent het concert met het ontroerende ’Stille Nacht’. De ‘Ceremony of Carols’ van Benjamin Britten maakt de kerstsfeer compleet. Verder staan op het programma bekende kerstliederen zoals ‘Minuet Chrétien’, ‘Ave Maria’, het temperamentvol gezongen Spaanse ‘A la nanita naña’, ‘La vierge à la crèche’ en een aantal andere geliefde Christmas Carols. De afsluiting wordt gevormd door enkele delen uit de ‘Messiah’ van Handel, waaronder het feestelijke ‘Halleluja’!

Silvère van Lieshout, dirigent: ‘Er is geen componist die zoveel geschreven heeft en zo’n enorme affiniteit had met het schrijven voor kinderen als Benjamin Britten: zijn Ceremony of Carols, een suite voor kinderkoor en harp, is een van de topstukken uit de koorliteratuur’.

Dit kerstconcert wordt aangeboden door de Academy of Vocal Arts, waar Musicanti deel van uitmaakt. Zij wonnen al heel wat internationale prijzen, zoals recent de eerste prijs tijdens de Grand Prix van het 20e Internationaal Kodály Festival. Ook verzorgden zij enkele jaren geleden met veel succes het jaarlijkse Koninginnedagconcert op Paleis Noordeinde dat integraal op televisie uitgezonden.

De opbrengst van de kaartverkoop is voor Stichting Papageno. Papageno helpt kinderen met autisme met speciaal ontwikkelde programma’s en therapieën vol muziek en opent volgend jaar het Papageno Huis in Laren waar muziek ook een hoofdrol speelt.

Stichting Papageno, de Parochie Sint Jan Goede – Herder én het Brinkhuis samen, organiseren deze prachtige avond in kerstsfeer in het hart van Laren.

 Datum: 23 december 2014


Aanvang concert: 20.00 uur


Kaarten: € 15,- voor volwassenen en € 10,- voor kinderen t/m 12 jaar


Adres: Sint Jansbasiliek, Brink 31, Laren


Kaartverkoop: theater@hartvanlaren.nl

Over papageno

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top