maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Keurmerk huisvesting van arbeidsmigranten van start
Keurmerk huisvesting van arbeidsmigranten van start

Keurmerk huisvesting van arbeidsmigranten van start

  • Nederland
  • Vanaf donderdag 15 augustus a.s. kunnen bedrijven die huisvesting voor arbeidsmigranten aanbieden zich bij Stichting Normering Flexwonen (SNF) aanmelden om het keurmerk voor de huisvesting van arbeidsmigranten te behalen.
  • Stichting Normering Flexwonen (SNF)
  • http://www.normeringflexwonen.nl
  • info@normeringflexwonen.nl

Met dit nieuwe huisvestingskeurmerk hebben gemeenten, werknemers, werkgevers, uitzendorganisaties, buurtbewoners de garantie dat huisvesting voor arbeidsmigranten op orde is.

Het keurmerk van Stichting Normering Flexwonen bevordert het aanbod en het gebruik van uitsluitend goede kwaliteit huisvesting voor werknemers uit het buitenland. Het is een initiatief van ABU, NBBU, VIA, Productschap Vee en Vlees, LTO, FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond, de Unie en de LBV.

Huisvestingslocaties van bedrijven die het keurmerk willen behalen worden fysiek gecontroleerd op leefruimte, brandveiligheid, administratie en beheer, hygiëne, sanitaire voorzieningen en kookgelegenheid door een controlerende instelling.

Voldoet de huisvesting niet, dan wordt de aanbieder van huisvesting niet in het register van de Stichting Normering Flexwonen opgenomen. Na de eerste controle ter verkrijging van het keurmerk, krijgen keurmerkhouders jaarlijks een hercontrole, uitgevoerd door erkende en onafhankelijke controlerende instellingen.

De normen die gelden voor het SNF-keurmerk worden ook vastgelegd in cao’s of gelden als lidmaatschapseis van de aangesloten sectoren. Hierdoor wordt het dwingende karakter van huisvestingregels vergroot.

De Stichting Normering Flexwonen beheert het keurmerk en het register waarin de bedrijven die het keurmerk behalen zijn opgenomen. Het register is openbaar en te vinden via www.normeringflexwonen.nl.

Voor meer informatie of om aan te melden, kijk op www.normeringflexwonen.nl
Volg ons op twitter: @normflexwonen

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top