dinsdag, oktober 19, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Kunst & Cultuur / Kiava, Stichting Kinderactiviteiten Valkenburg: Huis van Sinterklaas en Ontbijten met de Sint in Valkenburg aan de Geul
Kiava, Stichting Kinderactiviteiten Valkenburg: Huis van Sinterklaas en Ontbijten met de Sint in Valkenburg aan de Geul

Kiava, Stichting Kinderactiviteiten Valkenburg: Huis van Sinterklaas en Ontbijten met de Sint in Valkenburg aan de Geul

  • Nederland
  • De intocht van Sinterklaas in Valkenburg aan de Geul is op zondag 15 november. Burgemeester Eurlings ontvangt hem bij de nieuwe Geulpoort. Op zaterdag 28 en zondag 29 november is het Huis van Sinterklaas in het Streekmuseum geopend. Op zondag 29 november trakteert Sinterklaas de kinderen op een gratis ontbijt.
  • Kiava, Stichting Kinderactiviteiten Valkenburg
  • www.lievesint.com
  • kiava5jaar@gmail.com
  • Noot voor de redactie, niet voor publicatie: Dit bericht bevat 274 woorden. Bij het bericht zijn 4 foto’s opgenomen welke vrij gebruikt mogen worden bij publicatie van dit persbericht, maar niet voor andere doeleinden mogen worden gebruikt. Aanmelden pers Mocht u bij de intocht, de opendagen van het huis van Sinterklaas of het ontbijt erbij willen zijn als verslaggever of fotograaf, dan vragen wij u dit vooraf bij ons te melden zodat we daar bij de organisatie rekening mee kunnen houden. Pietendiscussie De organisatie heeft besloten om nadrukkelijk de pietendiscussie te mijden. We gaan hier niet op in. Als organisatie zijn wij tegen discriminatie, maar we zijn voor (kindervriend) zwarte piet. Er zullen dus gewoon zwarte pieten aankomen in Valkenburg. We organiseren deze intocht voor de kinderen, het is hún feestje! Over Kiava: KIAVA Kingeraktiviteite Vallekeberg is geregistreerd bij de KvK onder nummer 53642961. De stichting heeft 8 leden: Han Claessen, Coen Jansen, Walther Odekerken, Paul van Riemsdijk, Joris Ruland, Jacques de Vries, Kaj van Berlo en Jeroen Baas. Adresgegevens: KIAVA Stichting Kinderactiviteiten Valkenburg Lindenlaan 30 6301 HB VALKENBURG A/D GEUL www.facebook.com/kinderactiviteitenvalkenburg info@lievesint.com Bankrekening 54 69 48 022, ABN AMRO te Valkenburg, t.n.v. Stg Kinderactiviteiten
  • Persbericht Huis van Sinterklaas Valkenburg 2015 GnF

Valkenburg aan de Geul niet alleen de kerststad!

Intocht van de Sint te paard in Valkenburg

Op zondag 15 november komt Sinterklaas in Valkenburg aan de Geul aan. Om 14:00 uur ontvangt burgemeester Eurlings de goedheiligman onderaan de nieuwe Geulpoort. Sinterklaas arriveert met paard en wagen onder begeleiding van vele pieten, live muziek van SambAllegro uit Houthem en dans van de kinderen van Cosy Corner. Alle kinderen uit Valkenburg en omgeving zijn welkom om Sinterklaas toe te zingen.

Huis van Sinterklaas

Sinterklaas neemt vervolgens zijn intrek in het Streekmuseum dat vanaf dat moment het Huis van Sinterklaas in Valkenburg  genoemd mag worden. Op zaterdag 28 en zondag 29 november opent het Huis van Sinterklaas van 12:00 tot 16:00 uur de deuren zodat nieuwsgierige kinderen een kijkje kunnen nemen in bijvoorbeeld de slaapkamer van de goedheiligman, de pietenschool, de inpakkamer of de pepernotenbakkerij.

Ontbijt met de Sint

Op zondag 29 september trakteer Sinterklaas bovendien om 10:00 uur op een ontbijt in de Grotestraat in het centrum van Valkenburg. Dit ontbijt is gratis voor kinderen en de pieten serveren dit op de terrassen rondom het Streekmuseum. Wegens het succes van vorig jaar verwacht de Sint een paar honderd kinderen met hun ouders te mogen begroeten. Aanmelden voor dit ontbijt kan via info@lievesint.com.

Kleurplaat

Ook dit jaar is er een kleurwedstrijd waarmee kinderen prijzen kunnen winnen. Inleveren kan bij de pieten tijdens de intocht van Sinterklaas op 15 november. De prijsuitreiking is tijdens het ontbijt met de Sint op zondag 29 november. De kleurplaat is te vinden op de facebook pagina van het organiserend comité, Stichting Kiava: faebook.com/kinderactiviteitenvalkenburg.

De organisatie van de intocht is voor de vijfde keer in handen van Stichting Kinderactiviteiten Valkenburg, Kiava

Bijlagen:

002 Sinterklaas en pieten in Valkenburg003 Sinterklaas in de Lindenlaan Valkenburg004 drukte tijdens Sint ontbijt in 2014 Valkenburg001 Sinterklaas met paard en wagen in Valkenburg4 foto’s, te gebruiken bij dit persbericht maar niet voor andere doeleinden.

Over kiava

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top