donderdag, oktober 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Kids Aktief en Nike geven Amsterdamse meiden gratis sport
Kids Aktief en Nike geven Amsterdamse meiden gratis sport

Kids Aktief en Nike geven Amsterdamse meiden gratis sport

  • Nederland
  • Kids Aktief en Nike geven Amsterdamse meiden gratis sportles Kids Aktief is geselecteerd als partner van het samenwerkingsverband tussen Nike en Women Win, dat meisjes en vrouwen wereldwijd wil stimuleren weer in beweging te komen. Door deze steun kan Kids Aktief onder andere gratis sport- en gymlessen aan scholen in een aantal stadsdelen bieden, die zich nu geen gediplomeerde vakdocent gym meer kunnen veroorloven.
  • Kids Aktief
  • Kids Aktief
  • www.kidsaktief.nl
  • manouk@kidsaktief.nl
  • Over Kids Aktief Kids Aktief is een activiteitenaanbieder die zelfstandig opereert, en daarnaast organisaties als gemeenten, naschoolse opvang en scholen bedient met sportieve programma’s gericht op kinderen. Hierbij betrekt Kids Aktief zowel sportopleidingen als lokale sportverenigingen. De organisatie is aktief op de hockeyvereniging AMHC FIT in Amsterdam Noord, korfbalvereniging Sporting West in het Westerpark, voetbalvereniging SDZ in Amsterdam West en voetbalvereniging Wartburgia/FIT in Amsterdam Oost. Daarnaast beschikt Kids Aktief ook over een eigen zwemschool, Kids Aktief Aqua, waar kinderen in de naschoolse uren hun zwemdiploma kan halen. Meer informatie over Kids Aktief, Kids Aktief Aqua en Kids Aktief United op www.kidsaktief.nl. Noot voor de redactie Voor meer informatie: Kids Aktief Manouk van Oordt 020-561240 /06 25044299 manouk@kidsaktief.nl Wilgenweg 28-b / Amsterdam Kids Aktief is geselecteerd als partner van het samenwerkingsverband tussen Nike en Women Win, dat meisjes en vrouwen wereldwijd wil stimuleren weer in beweging te komen. Door deze steun kan Kids Aktief onder andere gratis sport- en gymlessen aan scholen in een aantal stadsdelen bieden, die zich nu geen gediplomeerde vakdocent gym meer kunnen veroorloven. PERSBERICHT Amsterdam, 23 januari 2014
  • Persbericht Kids Aktief en Nike

Kids Aktief gaat zich richten op de stadsdelen Noord, Oost, West/Nieuw-West en Zuid Oost. Het plan omvat gratis sport- en gymlessen voor een aantal scholen in deze stadsdelen. “Veel scholen kunnen zich geen gediplomeerde vakdocent meer veroorloven” zegt directeur Manouk van Oordt van Kids Aktief. “Wij zorgen ervoor dat kinderen ook op deze scholen op een goede, leuke en verantwoorde manier gaan sporten.” Nike en Women Win zetten zich wereldwijd in om meisjes en vrouwen weer in beweging te krijgen, en daarmee hun gezondheid te verbeteren en geluksgevoel en zelfvertrouwen te vergroten. De aktiviteiten van Kids Aktief sluiten naadloos aan op die doelstelling. Behalve de regelmatige sportlessen zal Kids Aktief met ‘vliegende’ sportbrigades een aantal pleinen in de stadsdelen bezoeken om kids in de leeftijd van 4 t/m 12 in hun naschoolse uren de basistechnieken van een aantal sporten bij te brengen. Daarbij wordt de samenwerking gezocht met de lokale sportverenigingen uit de stadsdelen. “Zo maken we het de kinderen gemakkelijker, de stap naar een sportvereniging te zetten” aldus Van Oordt.

Kids Aktief zal de aktiviteiten faciliteren vanuit haar foundation, Kids Aktief United. Van Oordt: “Doel van de foundation is om kids die door vooral door sociaal-economische omstandigheden buiten de boot vallen te helpen. Juist zij komen niet of nauwelijks in aanraking met sport en zo kunnen wij het stimuleren zich aan te sluiten bij een sportvereniging en hen weer structureel in beweging krijgen.”

Het wereldwijde sportstimuleringsprogramma van Nike en Women Win wil mensen in beweging krijgen, met een focus op meisjes en vrouwen. Het programma is vooral bekend van de 10KM hardloopwedstrijd We Own the Night, dat in Londen, Parijs, Milaan, Berlijn en Amsterdam plaatsvindt. Op 7 juni 2014 zullen meisjes en vrouwen ook in onze hoofdstad de 10KM afleggen, ’s avonds in het donker. Een unieke gebeurtenis.

Over Kids Aktief
Kids Aktief is een activiteitenaanbieder die zelfstandig opereert, en daarnaast organisaties als gemeenten, naschoolse opvang en scholen bedient met sportieve programma’s gericht op kinderen. Hierbij betrekt Kids Aktief zowel sportopleidingen als lokale sportverenigingen. De organisatie is aktief op de hockeyvereniging AMHC FIT in Amsterdam Noord, korfbalvereniging Sporting West in het Westerpark,  voetbalvereniging SDZ in Amsterdam West en voetbalvereniging Wartburgia/FIT in Amsterdam Oost. Daarnaast beschikt Kids Aktief ook over een eigen zwemschool, Kids Aktief Aqua, waar kinderen in de naschoolse uren hun zwemdiploma kan halen. Meer informatie over Kids Aktief, Kids Aktief Aqua en Kids Aktief United op www.kidsaktief.nl.

Over Kids Aktief

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top