zondag, oktober 21, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Kinderen adviseren Shell Pernis
Kinderen adviseren Shell Pernis

Kinderen adviseren Shell Pernis

  • Nederland
  • Stichting Kik’r en Shell Pernis presenteren Shell Pernis Kinderraad De allereerste Shell Pernis Kinderraad, een gezamenlijk initiatief van Shell Pernis en Stichting Kik’r, is vandaag officieel geïnstalleerd. Twaalf leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van verschillende Schiedamse en Vlaardingse basisscholen gaan vanaf volgend schooljaar Shell Pernis adviseren en zich verdiepen in de innovatieve wereld van de fabrieken.
  • Koninklijke Shell Groep
  • http://www.shell.nl
  • shellstation@shell.com
  • http://www.shell.nl/nld/aboutshell/media-centre/news-and-media-releases/archive/2014/kinderen-adviseren-shell-pernis.html

De kinderen worden vandaag in aanwezigheid van General Manager Bart Voet officieel beëdigd als lid van de Shell Pernis Kinderraad. Voorafgaand aan de installatie heeft Stichting Kik’r op verschillende basisscholen in Schiedam en Vlaardingen introductielessen verzorgd over de Shell Pernis Kinderraad.

Tijdens deze lessen leerden de kinderen alvast meer over het bedrijf, raffinage en alle producten waarin olie wordt verwerkt. Daarnaast is er aandacht besteed aan wat het inhoudt om lid te zijn van de uiteindelijke Shell Pernis Kinderraad. Op basis hiervan hebben kinderen kunnen beslissen of ze wilden solliciteren voor de Kinderraad.

Als lid van de Shell Pernis Kinderraad krijgen de kinderen interactieve themalessen. Hierin kunnen zij kennis opdoen over het bedrijf, raffinage, de toepassingen van olie, milieu, duurzaamheidsvraagstukken, veiligheid bij Shell en beroepen in de techniek, maar ook over het belang van deze zaken voor de samenleving.

Het gaat niet alleen om leren. Ook gaat de Kinderraad in gesprek met medewerkers van Shell en op excursie naar de fabrieken van Shell Pernis. De kinderen krijgen hiermee een exclusieve kijk achter de schermen. Het is voor het eerst dat kinderen op zo’n interactieve manier bij het bedrijf worden betrokken.

De kennis die de Kinderraadsleden gedurende het project opdoen, gebruiken zij vervolgens om mee te denken over zaken als veiligheid bij Shell en werken in de techniek. General Manager Bart Voet: ‘De Kinderraadsleden zijn, behalve onze buren nu, misschien ook onze buren en/of medewerkers van de toekomst. Een goede relatie kan niet vroeg genoeg beginnen. Ik kijk ernaar uit om met de Kinderraad samen te werken en van hun frisse kijk op zaken te leren.’

De Shell Pernis Kinderraad is een initiatief van Shell Pernis en Stichting Kik’r. Zij slaan hiermee de handen ineen en stimuleren kinderen om op actieve wijze een bijdrage te leveren aan hun eigen omgeving. Enerzijds door hen te leren een eigen mening te vormen en te uiten, anderzijds door de kinderen te laten ervaren hoe zij zelf deel uit kunnen maken van verbeteringen in hun omgeving. Doordat de kinderen veel kennis hebben opgebouwd, kunnen ze kritischer denken en met goed onderbouwde adviezen komen. Tot slot krijgen de kinderen meer inzicht in het belang van bedrijven voor de samenleving.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top