vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Kinderen maken kans op droombaan bij IKEA
Kinderen maken kans op droombaan bij IKEA

Kinderen maken kans op droombaan bij IKEA

  • Nederland
  • Kinderen uit Nederland opgelet! IKEA gaat op zoek naar een nieuwe knuffelontwerper ter ere van de jaarlijkse Pluchen Speelgoedactie voor beter onderwijs.
  • 00-Soft-Toys-IKEA-tekenwedstrijd_480
  • IKEA
  • http://www.ikea.com/nl
  • klantenservice@ikea.com
  • http://www.ikea.com/nl/nl/about_ikea/newsitem/pluchen-speelgoedactie-2014

Ontwerpers in de dop maken kans op deze droombaan door mee te doen aan een internationale tekenwedstrijd. Het woonwarenhuis roept kinderen t/m 12 jaar op om een tekening van hun droomknuffel in te leveren bij een IKEA winkel in Nederland. Uiteindelijk neemt IKEA de 10 beste internationale ontwerpen daadwerkelijk in productie. Deze knuffels zijn tijdens de Pluchen Speelgoedactie van volgend jaar in gelimiteerde oplage verkrijgbaar bij IKEA winkels over de hele wereld.

Kinderen waarvan de ouders IKEA FAMILY lid zijn, kunnen tussen 10 en 30 november het ontwerp van hun droomknuffel inleveren bij een medewerker in Småland, de speelruimte in een IKEA winkel. Landen over de hele wereld doen mee aan de wedstrijd. Op 3 december maakt IKEA Nederland de vijf beste inzendingen per IKEA winkel bekend: 60 in totaal voor heel Nederland. Uiteindelijk sturen alle deelnemende landen de 20 beste ontwerpen door naar het hoofdkantoor van IKEA in Zweden. Hier bepaalt een vakkundige jury welke 10 ontwerpen volgend jaar wereldwijd in de schappen liggen.

Pluchen speelgoedactie

IKEA organiseert de internationale tekenwedstrijd ter ere van de jaarlijkse Pluchen Speelgoedactie voor beter onderwijs. Tot en met 4 januari doneert de IKEA Foundation wereldwijd voor elk verkocht pluchen speelgoedbeest of kinderboek 1 euro aan onderwijsprojecten van UNICEF en Save the Children. De actie heeft sinds de start in 2003 wereldwijd 67 miljoen euro opgebracht. Dat staat gelijk aan betere schoolvoorzieningen voor 11 miljoen kinderen in 46 landen. Van Angola tot China, Madagaskar en Bangladesh.

Onderwijs in Madagaskar

“Dankzij de Speelgoedactie van de IKEA Foundation kunnen we ontzettend veel kinderen over de hele wereld een betere toekomst geven. Bijvoorbeeld in Madagaskar. Hier gaan maar liefst 1,5 miljoen kinderen niet naar school, vaak omdat hun ouders het niet kunnen betalen. Terwijl goed onderwijs juist op Madagaskar, waar bijna de helft van de bevolking onder de 18 jaar is, onmisbaar is.

UNICEF ondersteunt scholen met onder meer duurzame klaslokalen, wc’s, waterputten, lesmateriaal en trainingen voor leraren. De Speelgoedactie levert een onmisbare bijdrage aan het onderwijsproject in Madagaskar. Een samenwerking om trots op te zijn”, aldus Renate Gerschtanowitz–Verbaan, ambassadeur van UNICEF Nederland.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top