donderdag, mei 19, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / Kledingmerk opgericht door student (19) haalt kleding productie terug naar Nederland
Kledingmerk opgericht door student (19) haalt kleding productie terug naar Nederland

Kledingmerk opgericht door student (19) haalt kleding productie terug naar Nederland

  • Nederland
  • Biologische T-shirts ontworpen en gemaakt in Nederland Student en ondernemer Pim van Boxtel start medio juli als eerste in Nederland met de verkoop van basic T-shirts volledig gemaakt in ons eigen land op een verantwoorde en biologische manier.
  • DutchCraft
  • https://www.dutchcraftfashion.nl/
  • info@dutchcraftfashion.nl
  • Untitled_000006

en eerlijk product, dat bestaat bij andere producten zoals chocolade al lang, maar volgens Van Boxtel loopt de kledingindustrie op dit gebied enorm achter. “Vroeger werd ik door het nieuws en op school vaak geconfronteerd met de slechte leef- en werkomstandigheden in de kledingindustrie in Azië en delen van Europa”, vertelt Van Boxtel. “Bijna al onze kleding is afkomstig uit deze landen, dus ik dacht: dat moet anders.”

Het nieuwe merk, DutchCraft Fashion, richt zich daarom als eerste kledingbedrijf op de volledige productie in Nederland. Binnen een tot twee weken start de verkoop van de eerste vijfhonderd kledingstukken: basic T-shirts met een borstopdruk van ‘DutchCraft’ en een afbeelding van een molen. “De shirts zijn volledig ontworpen en gemaakt in Nederlandse naaiateliers”, aldus de startend ondernemer. “De naaisters worden goed betaald voor hun ambachtelijke werk, waardoor de prijs wat hoger ligt.” Van Boxtel twijfelt nog over de exacte prijs. “Ik wil natuurlijk niet een te hoge prijs vragen, maar goedkoop kan gewoon niet als je produceert in Nederland. Ik wil hiermee de nationale economie steunen en dit vakmanschap weer terughalen naar ons eigen land”, zegt Van Boxtel.

Dutch-Craftkleding

Wie kleding wil van DutchCraft kan nu nog ‘slechts’ kiezen uit een T-shirt in de kleuren zwart, wit en donkerblauw. Op korte termijn moeten daar volgens Van Boxtel nog twee kleuren bij komen: rood en light grijs. Van Boxtel: “Ik ben nu al druk bezig met het ontwerpen van een nieuw kledingstuk, waarschijnlijk een polo, sweater of jurk”. Volgens de student zal het nog wel even duren voordat deze daadwerkelijk te koop zijn. “Het productieproces is heel lang, omdat de kleding van biologische stof met de hand wordt gemaakt en ontworpen”, legt hij uit.

Biologische stoffen

De shirts worden gemaakt van biologische stoffen, om het milieu zo min mogelijk te belasten. “Het overgrote aanbod van katoen is zwaar vervuild en bewerkt met allerlei giftige stoffen en chloor, wat natuurlijk enorm slecht is voor het milieu”, vertelt Van Boxtel. “Wij werken daarom met 100% biologische katoen van een goede afkomst met het GOTS-keurmerk. Global Organic Textile Standard (GOTS) is een internationaal keurmerk voor kleding die voor minstens 70 procent uit biologisch geproduceerde materialen bestaat.” Omdat de T-shirts van DutchCraft uit biologisch katoen bestaan, voelt de stof fijner aan en gaat het shirt langer mee dan een ‘normaal’ shirt volgens Van Boxtel.

Over Mark van Lien

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top