donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Klimaatstrategie Philips door CDP voor vierde jaar op rij aangemerkt als internationaal toonaangevend
Klimaatstrategie Philips door CDP voor vierde jaar op rij aangemerkt als internationaal toonaangevend

Klimaatstrategie Philips door CDP voor vierde jaar op rij aangemerkt als internationaal toonaangevend

  • Nederland
  • Philips behoort voor het vierde opeenvolgende jaar tot de meest toonaangevende bedrijven als het gaat om CO2-rapportage en het terugdringen van CO2-uitstoot. Hieruit blijkt eens te meer hoe sterk Philips zich inzet om voorop te lopen op duurzaamheidsgebied.
  • Koninklijke Philips Electronics N.V.
  • http://www.philips.nl
  • nanda.huizing@philips.com
  • http://www.newscenter.philips.com/nl_nl/standard/about/news/press/2014/20141016-Klimaatstrategie-Philips-door-CDP-voor-vierde-jaar-op-rij-aangemerkt-als-internationaal-toonaangevend.wpd#.VD-2SfmsXHk

De resultaten van de CDP Climate Change Survey van dit jaar laten zien dat zowel de CO2-prestaties als de CO2-rapportage van Philips tot de wereldtop behoren. We hebben een perfecte score van 100A behaald en daarmee een vermelding verdiend op The A List (voorheen de Climate Performance Leadership Index), evenals de Europe 300-ranglijst en de Benelux Climate Disclosure Leadership Index (CDLI).

Deze indexen worden samengesteld op basis van informatie die is aangeleverd door bijna 2000 beursgenoteerde ondernemingen en onafhankelijk is beoordeeld aan de hand van de CDP-scoremethodiek, waar de uiteindelijke notering uit voortkomt. Philips is één van de 187 ondernemingen die een A-score hebben gekregen voor hun klimaatprestaties, en daarmee een notering hebben verdiend op deze internationale ranglijst van ondernemingen die maatregelen nemen om klimaatverandering tegen te gaan.

Institutionele beleggers en belanghebbenden kunnen aan de hand van de CDP-scores nagaan welke maatregelen bedrijven nemen om klimaatverandering tegen te gaan, en die maatregelen beoordelen. De scores worden via Bloomberg-terminals en andere kanalen beschikbaar gesteld aan beleggers en andere belanghebbenden, zodat deze kunnen beoordelen in welke mate bedrijven zijn voorbereid op veranderingen in de marktvraag en in de wet- en regelgeving over CO2-uitstoot.

“Wereldwijd blijft de uitstoot van broeikasgassen toenemen en we lopen een enorm financieel risico als we daar niets tegen doen”, aldus Paul Simpson, Chief Executive Officer van CDP. “De business case voor dergelijke maatregelen is overtuigender en urgenter dan ooit. Daarom willen we de bedrijven die nu een notering hebben op ‘The A List’ – voorheen de Climate Performance Leadership Index – van harte feliciteren. Deze ondernemingen spelen in op de vraag vanuit de markt naar een verantwoorde omgang met het milieu, en zetten tegelijkertijd belangrijke stappen op weg naar een duurzame economie.”

“Dat Philips wordt vermeld in beide indexen toont aan dat we uitstekend presteren als het gaat om het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen. De door ons gepubliceerde klimaatgegevens bieden een gedegen basis voor besluitvorming die de ontwikkeling van koolstofarme economieën kan bevorderen. Deze erkenning getuigt ervan dat Philips zich inzet om de wereld gezonder en duurzamer te maken”, aldus Henk de Bruin, hoofd Duurzaamheid bij Philips.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top