vrijdag, mei 24, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Energie & Milieu / Klimaattop: Jongeren vragen om meer klimaatonderwijs
Klimaattop: Jongeren vragen om meer klimaatonderwijs

Klimaattop: Jongeren vragen om meer klimaatonderwijs

  • Nederland
  • Jongeren willen meer klimaatonderwijs krijgen. Zij vinden dat de aanpak van klimaatverandering begint bij bewustwording van de mensen. Ook willen zij meer samenwerken met politici en oudere generaties in binnen- en buitenland om gezamenlijk het klimaatprobleem aan te pakken.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/11/19/klimaattop-jongeren-vragen-om-meer-klimaatonderwijs.html

Deze boodschap en een boek met klimaatslogans zijn vandaag door Ralien Bekkers en Ties Mouwen, jongerenvertegenwoordigers bij de Verenigde Naties (VN), overhandigd aan staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu op de VN-klimaattop in Warschau. Zij is volgens hen een voorbeeld voor de hele Nederlandse politiek en voor iedere volwassene omdat zij steeds samenwerking zoekt met jongeren.

Mansveld zal de boodschap en de slogans verder verspreiden, beloofde zij. ”Ik vind het fantastisch dat jongeren nadenken over klimaatverandering en met ideeën komen om die aan te pakken. Natuurlijk ga ik hun tips gebruiken. Jongeren willen duidelijk ‘part of the solution’ zijn. En dat zijn ze ook, want het gaat om hún toekomst.”

De slogans en boodschappen zijn verzameld tijdens de Klimaatestafette 2013 waarbij jongerenvertegenwoordigers gastlessen hebben verzorgd op diverse scholen, verspreid over het land. Zij spraken circa 750 leerlingen en studenten over klimaatverandering. Onderdeel van de lessen was een videoboodschap waarin Mansveld scholieren oproept om ideeën te leveren die zij kan gebruiken op de klimaatconferentie in Warschau. Daar onderhandelen landen nu met elkaar om de basis te leggen voor een toekomstig klimaatakkoord.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top