zondag, november 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / KLM en Rijksmuseum sluiten partnership
KLM en Rijksmuseum sluiten partnership

KLM en Rijksmuseum sluiten partnership

  • Nederland
  • Museumschatten komende jaren koninklijk vervoerd President-directeur Camiel Eurlings van KLM en hoofddirecteur Wim Pijbes van het Rijksmuseum zetten vandaag hun handtekening onder de afspraak dat de luchtvaartmaatschappij de komende twee jaar het transport van zowel collectie als mensen van het Rijksmuseum sponsort.
  • Rijksmuseum
  • https://www.rijksmuseum.nl
  • pressoffice@rijksmuseum.nl
  • https://www.rijksmuseum.nl/nl/pers/persberichten/klm-en-rijksmuseum-sluiten-partnership

Camiel Eurlings: “na eerdere succesvolle samenwerking bij bijzondere kunstwerktransporten zijn wij verheugd het partnerschap met het Rijksmuseum nu structureel te maken. Samen zetten wij ons in voor het behoud van Nederlands cultureel erfgoed en de wereldwijde promotie ervan. Dat sluit naadloos aan bij de promotie van Nederland als toeristische en zakelijke bestemming, waar KLM zich al 95 jaar voor inzet.”

Wim Pijbes: “KLM en Rijksmuseum horen bij elkaar. Het is onze beider ambitie om mensen en cultuur te verbinden. Om Nederland en alles waar Nederland trots op is waar dan ook ter wereld toegankelijk te maken.”

In 2012 en 2013 verzorgde KLM ook al het vervoer van De Brieflezende Vrouw van Johannes Vermeer uit 1663 naar drie continenten waar het schilderij een belangrijk bruikleen was op diverse tentoonstellingen over de Hollandse Gouden Eeuw. KLM droeg hiermee bij aan de wereldwijd geslaagde campagne in de aanloop naar de opening van het vernieuwde Rijksmuseum in april 2013. Anderhalf jaar later hebben bijna 4 miljoen mensen de publiekslieveling in haar vertrouwde omgeving kunnen bewonderen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top