zondag, oktober 21, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Koen (10 jaar) ontwerpt knuffel voor wereldwijde IKEA collectie
Koen (10 jaar) ontwerpt knuffel voor wereldwijde IKEA collectie

Koen (10 jaar) ontwerpt knuffel voor wereldwijde IKEA collectie

  • Internationale
  • Groot nieuws voor Koen Schnitker uit Barendrecht: hij is één van de 10 winnaars van de internationale tekenwedstijd van IKEA. De tekening van zijn droomknuffel wordt in productie genomen en is in november 2015 verkrijgbaar bij IKEA winkels over de hele wereld.
  • IKEA
  • http://www.ikea.com/nl
  • klantenservice@ikea.com
  • http://www.ikea.com/nl/nl/about_ikea/newsitem/winnaar-softtoys

Duizenden kinderen uit 40 landen deden mee aan de tekenwedstrijd ter ere van de jaarlijkse Pluchen Speelgoedactie voor beter onderwijs. In november en december doneert de IKEA Foundation wereldwijd voor elk verkocht pluchen speelgoedbeest of kinderboek 1 euro aan onderwijsprojecten van UNICEF en Save the Children. Dit jaar is er een totaalbedrag opgehaald van 10.1 miljoen euro voor beter onderwijs.

Koen werd vandaag in de klas verrast met het nieuws en daarna in het zonnetje gezet bij IKEA Barendrecht. Het tekentalent kan nog maar amper geloven dat zijn droomknuffel – een groen monster met zes armen, grote tanden en een lieve glimlach – straks wereldwijd in de schappen ligt: “Ik had nooit verwacht dat ik zou winnen, er hebben zoveel kinderen mee gedaan. Mijn knuffel ziet er op het eerste gezicht misschien een beetje griezelig uit, maar hij heeft 6 armen waarmee hij heel goed kan knuffelen. Ik vind het heel cool dat mijn droomknuffel straks over de hele wereld in de winkels ligt en dat ook andere kinderen straks met hem kunnen knuffelen.”

Limited edition collectie van 10 winnende ontwerpen

Ter ere van de Pluchen Speelgoedactie voor beter onderwijs riep IKEA kinderen over de hele wereld op om een tekening van hun droomknuffel te maken. Duizenden kinderen uit 40 landen gaven gehoor aan de oproep. Alle deelnemende landen stuurden de 20 beste ontwerpen door naar het hoofdkantoor van IKEA in Zweden. Uit de 800 tekening zijn uiteindelijk 10 winnaars gekozen. De winnende knuffelontwerpers komen allemaal uit een ander land: van Maleisië en Noorwegen tot Roemenië en Nederland. “We zijn ontzettend trots op Koen”, vertelt Niclas Karlsson, Country Sales Manager IKEA Nederland. “Uit al die inzendingen van over de hele wereld zit hij bij de winnende 10! We kunnen niet wachten tot de limited edition collectie met deze 10 knuffels straks te koop is bij IKEA.”

10.1 miljoen euro voor kinderen in Afrika, Azië en Europa

De Pluchen Speelgoedactie voor beter onderwijs was ook dit keer een enorm succes. In totaal is er 10.1 miljoen euro opgebracht voor beter onderwijs, waarvan 224.510 euro in Nederland. Sinds de start in 2003 heeft de campagne meer dan 11 miljoen kinderen in 46 landen aan betere onderwijsmogelijkheden geholpen. Met de opbrengst van dit jaar worden 19 projecten in Afrika, Azië en Oost-Europa gesteund.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top