donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Koen Hauser tweede Fotograaf Des Vaderlands
Koen Hauser tweede Fotograaf Des Vaderlands

Koen Hauser tweede Fotograaf Des Vaderlands

  • Nederland
  • Fotoweek benoemt Koen Hauser (1972) tot tweede Fotograaf des Vaderlands als opvolger van Ilvy Njiokiktjien. In Hauser ziet Stichting Fotoweek een fotograaf die als geen ander autonoom werk en commerciële fotografie met elkaar weet te combineren. Door zijn onderzoekende houding maakt hij mensen bewust van de betekenis van fotografie in hun leven. Met deze eretitel is Hauser een jaar lang hét gezicht van de Nederlandse fotografie. Als ambassadeur van de fotografie zal hij veelvuldig optreden in de media. Voor Fotoweek maakt Hauser een fotoserie in het thema 'Kijk! Mijn Geluk' die tijdens Fotoweek (12 - 21 september 2014) wordt onthuld en te zien zal zijn tijdens het internationale fotografiefestival BredaPhoto.
  • FOAM Fotografiemuseum
  • www.foam.org
  • foam@foam.org
  • http://www.foam.org/press/2014/fotoweek-koen-hauser

Hauser: een voorbeeld voor de fotografie

Koen Hauser werkt zowel als beeldend kunstenaar als in opdracht voor o.a. modemerken, dagbladen en tijdschriften. In zijn werk schuwt Hauser niet om moderne technieken te gebruiken en zo de werkelijkheid naar zijn hand te zetten.

Hauser heeft meerdere succesvolle projecten op zijn naam staan zoals een presentatie tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven, de tentoonstelling de Luister van het Land met archieffoto’s van Spaarnestad Photo, Sculptural Nudes en het campagnebeeld voor de tentoonstelling Amazing Models in museum Boerhaave waarvoor hij Georgina Verbaan fotografeerde en daar vervolgens delen van een anatomisch model in monteerde.

Naast zijn vrije werk werkt hij in opdracht voor tijdschriften als LINDA, Volkskrant magazine, AvantGarde, Kunstbeeld, L’Officiel en Oog en wordt zijn werk tevens gepubliceerd in buitenlandse mode- en kunsttijdschriften. Het grote publiek kent zijn werk door de BN’ers die hij fotografeert zoals Caro Emerald en Loes Luca. Ook werkt Hauser voor merken als de Bijenkorf en Vlisco.

Foto’s van geluksmomenten

In opdracht van Fotoweek maakt Hauser een fotoserie in het thema Kijk! Mijn Geluk. Hij kiest ervoor om foto’s van geluksmomenten te bewerken tot glamourfoto’s. “Geluk is één van de moeilijkste dingen om in beeld te vatten”, aldus Hauser. Daarom wil hij de kracht en authenticiteit van spontane foto’s van geluksmomenten als uitgangspunt nemen. Hij haalt de personen op de foto uit hun context en maakt ze mooi met technieken zoals we dat van reclame en glossy’s gewend zijn. Zowel de oorspronkelijke foto als de bewerkte foto worden naast elkaar getoond. De kijker kan zo beide foto’s met elkaar vergelijken en er zelf een oordeel over vormen.
Hauser wil het publiek bij zijn serie betrekken en roept op om foto’s van geluksmomenten in te sturen ter bewerking. Tijdens Fotoweek zal Hauser het geluk van het publiek vastleggen in een pop-up fotostudio.

Samenwerking

De BankGiro Loterij heeft zich voor twee jaar aan Fotoweek verbonden waardoor Fotoweek ook dit jaar weer mogelijk wordt gemaakt door de deelnemers van de BankGiro Loterij.

Tevens presenteert Fotoweek voor de tweede keer HEMA als partner. Samen met HEMA kan Fotoweek de fotografie breed onder de aandacht brengen. Ook Calumetworkshops.nl zal net als in 2013 als partner optreden.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top