vrijdag, april 16, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / Koenders: alleen oplossing conflict Syrië kan vluchtelingenstroom stoppen
Koenders: alleen oplossing conflict Syrië kan vluchtelingenstroom stoppen

Koenders: alleen oplossing conflict Syrië kan vluchtelingenstroom stoppen

  • Internationale
  • De Europese Unie moet volgens minister Koenders van Buitenlandse Zaken in overleg met Libanon en andere landen in de regio alles op alles zetten om een oplossing te vinden voor het conflict in Syrië. ‘Alleen op die manier kan er ook een echt einde komen aan de vluchtelingenproblematiek’, zei hij dinsdag in Libanon.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2015/09/22/koenders-alleen-oplossing-conflict-syrie-kan-vluchtelingenstroom-stoppen

‘Het is niet alleen een kwestie van grenscontroles en verdeelsleutels. Als er geen einde aan de oorlog in Syrië komt, zullen er mensen blijven komen. Dat zal Nederland blijven benadrukken’, aldus de minister. Het conflict in Syrië heeft ertoe geleid dat bijna 1,2 miljoen Syriërs naar buurland Libanon zijn gevlucht. Koenders: ‘De EU en de lidstaten doen er goed aan om bij de aanpak van de problemen ook te spreken met Libanon, omdat dat land niet alleen de problematiek maar ook de regio goed kent’.

Om een indruk van de situatie te krijgen, bracht de minister vandaag een bezoek aan Haouch el Harime in de buurt van de Syrische grens waar vluchtelingen worden opgevangen. ‘Je ziet en hoort van de betrokkenen hoe de capaciteit en kwaliteit van de opvang onder druk staan. Nederland wil helpen om de situatie te verlichten. Niet alleen voor de vluchtelingen, maar ook zeker voor de Libanese gastgemeenschappen waarin zij verblijven. Ik ben onder de indruk van de inzet van de Libanezen en van het werk van hulporganisaties die proberen het menselijk leed te verzachten’, aldus Koenders.

Het is volgens hem belangrijk dat vluchtelingen dicht bij hun land van herkomst kunnen blijven en kunnen terugkeren zodra dat kan. ‘Maar Libanon verdient ook alle steun om ervoor te zorgen dat het land deze opvang kan blijven bieden en kan verbeteren zonder dat de eigen bevolking daarvan de dupe wordt. Ook op de Golfstaten en andere landen zal een beroep gedaan moeten worden om meer bij te dragen aan de opvang’, aldus Koenders.

De minister maakte maandagavond in Beiroet al bekend dat Nederland 25 miljoen euro beschikbaar stelt voor noodhulp aan Syrische vluchtelingen in Libanon. Dat bedrag is onderdeel van de 110 miljoen euro die het kabinet recent heeft vrijgemaakt voor steun aan mensen die zwaar lijden door het oorlogsgeweld in Syrië.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top