zaterdag, oktober 23, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Crisis / Koenders: er moet massaal geld voor vluchtelingen naar Midden-Oosten
Koenders: er moet massaal geld voor vluchtelingen naar Midden-Oosten

Koenders: er moet massaal geld voor vluchtelingen naar Midden-Oosten

  • Europa
  • Van Europa ,,en dus ook van Nederland'' moet ,,massaal geld'' naar het Midden-Oosten voor de opvang van Syrische vluchtelingen. Dat zei minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken dinsdag tijdens een bezoek aan Syrische vluchtelingen in Libanon.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjxjho93u1z1/nieuws/koenders_er_moet_massaal_geld_voor?ctx=vhshnf7snxu9&tab=0

Het geld moet gebruikt worden zodat de vluchtelingen in de regio ,,een toekomst hebben”. Het kabinet stelde onlangs 110 miljoen euro beschikbaar, maar daar zal het niet bij kunnen blijven.

Europese ministers spreken later dinsdag in Brussel over de vluchtelingenproblematiek, woensdag wordt daar een speciale Europese top aan gewijd. Er moeten in de EU betere afspraken worden gemaakt over het geven van geld, vindt Koenders. Op dit moment is het zo dat sommige lidstaten veel doneren, terwijl anderen bijna niets geven.

Ook de rijke landen in de regio moeten meer doneren, voegde hij eraan toe. ,,Saudi-Arabië kan nog wel wat meer doen.”

Volgens Koenders is de situatie voor de vluchtelingen ,,uitermate urgent”. Met het geld moet onder meer onderwijs worden bekostigd. De bewindsman vreest anders voor een verloren generatie. Ook moeten vluchtelingen kunnen werken, anders ,,gaan ze radicaliseren”.

De samenwerking tussen Europa en de opvanglanden in de regio kan volgens hem ,,veel beter”. Met het geld moet ook de plaatselijke bevolking en economie worden geholpen.

Koenders wilde met eigen ogen de situatie van de vluchtelingen aanschouwen. ,,Ik schrik er wel even van”, zei hij over de omstandigheden. Over heel Libanon zijn er honderden van dat soort kampjes. ,,De mensen willen terug en in de tussentijd moeten ze hier een beter bestaan krijgen.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top