zondag, juli 3, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Crisis / Koenders overlegt met Lavrov over Nemtsov, Oekraïne en Syrië in Geneve
Koenders overlegt met Lavrov over Nemtsov, Oekraïne en Syrië in Geneve

Koenders overlegt met Lavrov over Nemtsov, Oekraïne en Syrië in Geneve

  • Internationale
  • Minister Koenders voerde in Genève overleg met zijn Russische collega Sergey Lavrov. De minister benadrukte allereerst geschokt te zijn door de moord op Boris Nemtsov. 'Een afschuwelijke executie waar men uitsluitend afwijzend tegenover kan staan,' aldus Koenders. Lavrov herhaalde Poetins woorden dat de daders gestraft moeten worden. Lavrov veroordeelde de daad en onderstreepte het belang van onderzoek en brede veroordeling. Minister Koenders heeft besloten ambassadeur Dirk Jan Kop, Speciaal Vertegenwoordiger voor Oostelijk Partnerschap en EU-Rusland betrekkingen, vanavond naar Moskou te zenden om de begrafenis van Nemtsov morgen bij te wonen.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2015/03/02/koenders-overlegt-met-lavrov-over-nemtsov-oekraine-en-syrie-in-geneve.html

Koenders zei het akkoord van Minsk tussen Oekraïne, Rusland, Duitsland en Frankrijk te verwelkomen, maar zich alsnog zorgen te maken over de situatie in Oost-Oekraïne: ‘De afspraken worden maar gedeeltelijk nagekomen.’ De minister riep de internationale gemeenschap, waaronder Rusland, op zich volledig in te zetten voor bevordering van naleving van het akkoord, te beginnen bij een algeheel staakt-het-vuren en terugtrekken van zwaar materieel.

Hij onderstreepte ook het belang van humanitaire toegang en humanitaire leveranties en de uitvoering van de politieke elementen van het akkoord. Nederland is bereid daar mede via de OVSE een bijdrage aan te leveren. Ook werd gesproken over het onderzoek naar de ramp met MH17. Koenders: ‘Het onderzoek wordt met de grootst mogelijke nauwkeurigheid uitgevoerd’.

De ministers spraken tot slot uitgebreid over de situatie in Syrië, het belang van regionale diplomatie en ondersteuning van lokale staakt-het-vuren initiatieven. Daarbij werd benadrukt ook de initiatieven van Speciale Vertegenwoordiger van de VN De Mistura te steunen. De ministers zullen het gesprek over dit onderwerp voortzetten.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top