zaterdag, december 14, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Energie & Milieu / Koffiebekers met eigen bedrukking die wél bij het oud papier kunnen!
Koffiebekers met eigen bedrukking die wél bij het oud papier kunnen!

Koffiebekers met eigen bedrukking die wél bij het oud papier kunnen!

  • Nederland
  • Duurzame Koffiebekers laten bedrukken? Kartonnen koffiebekers uit de nieuwe, revolutionaire reCUP™-serie zijn stevig, veilig en uiteraard absoluut lekvrij. Maar ze hebben een groot voordeel ten opzichte van traditionele koffiebekers: ze kunnen na gebruik gewoon in de papierbak! reCUP™ koffiebekers zijn voorzien van een nieuwe en revolutionaire binnenlaag: EarthCoating®. Een coating die 100% kan worden gerecycled bij het oud papier. Milieuvriendelijk én lekker makkelijk!
  • Duurzame Koffiebekers met eigen print
  • PackagingDIrect.nl BV
  • https://www.koffiebekerdirect.nl/
  • media@packagingdirect.nl

Dagelijks worden er miljoenen kartonnen koffiebekers gebruikt in de Benelux. Onderweg, thuis of op kantoor. Het grootste deel daarvan belandt uiteindelijk bij het restafval. Daar heeft KoffiebekerDirect.nl, als trendsetter in duurzame oplossingen, een oplossing voor: de nieuwe ‘reCUP™’-lijn. Deze koffiebekers worden niet alleen voorzien van een eigen logo of andere print, maar ook met een revolutionaire nieuwe binnenlaag (EarthCoating®). Deze minerale coating maakt de koffiebekers volledig recyclebaar in de traditionele papierrecyclingsystemen. De eerste kartonnen koffiebeker die dus niet in het restafval terecht komt, maar gewoon in de papierbak kan.

De nieuwste toevoeging aan de lijn van KoffiebekerDirect.nl, reCUP™, is een prachtige stap in het streven naar oplossingen die niet alleen ‘duurzaam’ heten, maar het ook écht zijn. Daar waar de meeste koffiebekers in het restafval belanden en uiteindelijk dus toch niet duurzaam blijken, is reCUP™ 100% recyclebaar. reCUP™ is aan de binnenzijde voorzien van een unieke coating, genaamd EarthCoating®; een minerale coating die wordt vervaardigd uit een mengsel van 40% traditionele polyolefine (PE-)hars en 60% calciumcarbonaat. De binnenlaag is even solide, (voedsel)veilig en lekvrij als bij traditionele koffiebekers, maar bevat minder dan de helft aan kunststof. Die wordt bovendien snel afgebroken in het recyclingproces, zodat reCUP™ koffiebekers voor recyclingbedrijven weer waardevolle grondstoffen zijn om in te zamelen en te recyclen. Na gebruik kunnen ze dus gewoon in de bak voor papier en karton. Via het papierrecyclingsysteem worden ze verwerkt tot nieuwe grondstoffen.

reCUP™ sluit aan bij duurzaamheidgedachte

De nieuwe reCUP™ koffiebekers kunnen gewoon full colour worden bedrukt en zijn uiteraard 100% voedselveilig. De veelzijdige bekers zijn verkrijgbaar in meerdere inhoudsmaten, van de kleine espressobeker tot een grote 300cc To Go variant. Het enige verschil met gangbare koffiebekers is dus de op mineralen gebaseerde EarthCoating®. Ook in economisch perspectief is de reCUP™-serie een uitstekende keuze. De bekers bieden échte duurzaamheid voor een aantrekkelijke prijs. De reCUP™ koffiebekers sluiten naadloos aan bij de groeiende vraag om duurzame oplossingen. Dat biedt klanten uit de foodindustrie de mogelijkheid zich bij de consument te onderscheiden met een 100% duurzaam product.

KoffiebekerDirect.nl & duurzaamheid

KoffiebekerDirect.nl stimuleert milieuvriendelijke initiatieven, zowel in processen als producten. Zo leveren we ook BIO bekers met een 100% biologische polylactide (PLA) coating. Deze coating wordt geproduceerd uit jaarlijks hernieuwbare bronnen zoals maïs. De bekers zijn daardoor voor 100% biologisch afbreekbaar. Jaarlijks kiezen ruim 15.000 zakelijke en particuliere klanten voor onze producten. Niet voor niets scoort KofiebekerDirect.nl een 9.1 op klanttevredenheid. Wij garanderen duurzame oplossingen, de snelste levertijden, de beste kwaliteit en bovendien de laagste prijs.

Meer informatie

PackagingDirect.nl BV

Mail: media@packagingdirect.nl

Telefoon: 055-7676100

Over WHassink

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top