zaterdag, oktober 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Koffieprijs stijgt 22% op de wereldmarkt in een maand tijd – Invinco
Koffieprijs stijgt 22% op de wereldmarkt in een maand tijd – Invinco

Koffieprijs stijgt 22% op de wereldmarkt in een maand tijd – Invinco

  • Nederland
  • Koffieboeren hadden het moeilijk in 2013. Het aanbod van koffie was voor het vijfde jaar op rij groter dan het aanbod.
  • thumbmaker
  • Invinco Benelux
  • http://www.invincobenelux.com
  • beleggen@invincobenelux.com

Al enkele jaren bedraagt de wereldwijde oogst meer dan 133 miljoen balen, terwijl de exporten al enkele jaren op een niveau van plus minus 90 miljoen balen blijft hangen. De stagnatie is vooral toe te schrijven aan tegenvallende marktrends in Europa en de VS.

In 2013 daalde de prijs voor een pond koffie op de internationale markten tot een niveau van iets meer dan $ 100 cent per pond. Volgens deskundigen zou de prijs nog verder omlaag kunnen. Een niveau van $ 90 cent achtte men niet onmogelijk. Uiteindelijk zijn de prijzen in 2013 met maar liefst 23% gedaald. Braziliaanse boeren, de grootste exporteurs ter wereld, hebben in 2013 een gezamenlijk verlies geleden van meer dan $ 4 miljard. Dat verlies is niet alleen te wijten aan de alsmaar dalende prijzen, maar nog meer aan de sterk stijgende kosten om koffie te produceren. Dit jaar zijn de kosten opnieuw gestegen en komen uit op $ 187,56 cent per pond. Dat is althans de uitkomst van een onderzoek van het Amerikaanse ministerie van landbouw.

In 2014 komen zaken voor consumenten en producenten waarschijnlijk radicaal anders e liggen. Sinds het begin van dit jaar zijn de prijzen voor Arabica koffie zeer fors gestegen Op de markt voor koffiefutures worden weer prijzen genoteerd tot $ 1,35 per pond en volgens sommige ingewijden kan de prijs op de korte termijn doorstijgen naar $ 1,40 per pond. De oorzaak voor dit snelle prijsherstel komt op naam van het klimaat. Het is droog in Brazilië. De maand januari was de droogste maand in meer dan 15 jaar. Volgens meteorologen zal de maand februari ook grotendeels droog zijn. De neerval bedraagt tot nu toe gemiddeld 40% – 50% van wat normaal is. Pas aan het einde van deze maand en aan het begin van maart wordt enige neerslag van betekenis verwacht. Naar het zich nu laat aanzien is de neerslag te weinig om de spaarbekkens te vullen. Die zijn aangelegd om het normale droogteseizoen te overleven. Dat begint alweer in april.

Bron: www.invincobenelux.com

Over Responsive Webdesign Bureau

Als Zoekmachine optimalisatie (SEO) specialist helpen we ondernemers met het winstgevender maken van hun webshop of website m.b.v. conversie-optimalisatie en zoekmachine optimalisatie. Dagelijks zijn we bezig met de nieuwste ontwikkelingen rondom zoekmachine marketing.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top