vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Mensen / Kolonel Vermetten bijzonder hoogleraar Universiteit Leiden
Kolonel Vermetten bijzonder hoogleraar Universiteit Leiden

Kolonel Vermetten bijzonder hoogleraar Universiteit Leiden

  • Nederland
  • Professor doctor kolonel Eric Vermetten is vanmiddag benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Leiden. Vermetten, psychiater bij de Militaire Geestelijke Gezondheidszorg, gaat de leerstoel Medisch-biologische en psychiatrische aspecten van psychotrauma bekleden.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/05/23/kolonel-vermetten-bijzonder-hoogleraar-universiteit-leiden

Vermetten aanvaarde het hoogleraarsambt met het uitspreken van zijn oratie ‘De strijd van binnen’ in het Groot Auditorium van de Leidse universiteit. De oratie, over de medische en militaire psychotraumatologie, nam de toehoorders mee naar 1972, toen het posttraumatisch stresssyndroom werd opgenomen in DSMIII. Dit handboek geldt in de meeste landen als de standaard voor psychiatrische diagnostiek. Sindsdien volgen de ontwikkelingen elkaar op, vaak onder leiding van Nederlandse onderzoekers.

Fundamenteel kwetsbaar

Vermetten onderzocht de psychotraumatologie en hoe deze kennis oplevert over een fundamentele kwetsbaarheid van de mens. Waarom overwinnen sommige veteranen hun stoornis wel en anderen niet? Hoe kunnen die laatsten toch worden geholpen? En hoe kunnen dergelijke stoornissen voorkomen?

Het onderzoek van Vermetten is mogelijk gemaakt door een samenwerkingsverband van het Ministerie van Defensie en Arq Psychotrauma Expert Group. Het onderzoek is ingesteld door de Universiteit Leiden.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top