zaterdag, mei 30, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / België / Koning Boudewijnstichting: 12 lokale jeugdbewegingen krijgen steun voor sociale projecten
Koning Boudewijnstichting: 12 lokale jeugdbewegingen krijgen steun voor sociale projecten

Koning Boudewijnstichting: 12 lokale jeugdbewegingen krijgen steun voor sociale projecten

  • Belgie
  • Eerste oproep van het nieuwe Fonds Dr. Jules Bouts is groot succes Jeugdbewegingen zijn alleen al door hun bestaan, maatschappelijk relevant. Sommige groepen gaan echter nog een stapje verder en hebben meer aandacht voor kwetsbaarheid en diversiteit dan anderen. Het was net de bedoeling van huisarts Jules Bouts (1927-2011) uit Kinrooi om dat te stimuleren. Dr. Bouts bleef heel zijn leven een scout in hart en nieren. Een deel van zijn nalatenschap moet daarvan blijvend getuigen via de oprichting van het Fonds Dr. Jules Bouts dat zopas een eerste selectie maakte van ondersteunde jeugdbewegingen.
  • Scouts_gouw_Antwerpen_persbericht
  • Koning Boudewijnstichting
  • http://www.kbs-frb.be
  • info@kbs-frb.be
  • http://www.kbs-frb.be/pressitem.aspx?id=316035&langtype=2067

Het Fonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, wil jeugdbewegingen steunen om in alle onafhankelijkheid en pluraliteit een positieve rol te kunnen vervullen in de maatschappij. De ene groep zet de activiteiten in het teken van diversiteit, de andere focust op toegankelijkheid voor jongeren met een beperking of zet de deuren expliciet open voor kinderen van asielzoekers.

De 12 ondersteunde jeugdorganisaties laten een erg divers beeld zien, maar wel met één constante: “met weinig middelen een wereld van verschil maken.” Dat is alvast hoe ze het zien bij Scouts Thila Coloma Mechelen waar ze met 1.000 euro de lokalen willen toegankelijk maken voor de leden met een beperking.

De Scouts van Gouw Antwerpen organiseren met de leiding van meerdere groepen een speciale dag voor de kinderen van asielzoekers. Aansluitend organiseren ze een debatavond over het belang van diversiteit in het jeugdwerk.

Chiro Sint-Jan uit Gent krijgt dan weer middelen om een groot ontbijt voor de hele buurt te organiseren waar alle groepen uit Gent centrum aan meewerken. “Lekker, gezellig en ideaal om nieuwe leden en leiding aan te trekken. Iedereen zal welkom zijn: van groot tot klein, jong en oud, van de Chiro of (nog) niet, de buren die we elke week goeiedag zwaaien, maar ook de buur die nog nooit van Chiro heeft gehoord…”

Over het Fonds

Dokter Jules Bouts (1927-2011) was niet alleen huisarts te Kinrooi, maar daarvoor ook een gepassioneerd hopman bij de scouts van Bree. Met een deel van zijn nalatenschap richtte hij, binnen de Koning Boudewijnstichting, het Fonds Dr. Jules Bouts op.

Het Fonds lanceerde een oproep die breed bekend werd gemaakt bij de Vlaamse en Brusselse erkende jeugdbewegingen via digitale communicatiemiddelen die aansluiten bij de leefwereld van jongeren, zie www.dokterjules.be.

Elke lokale jeugdbeweging kon een concreet project indienen dat een meerwaarde biedt voor de groep én voor de maatschappij. Per project was er een bedrag van maximaal € 2.000 beschikbaar.

57 jeugdbewegingen dienden een dossier in. Daaruit koos het bestuurscomité van het Fonds de 12 beste initiatieven en verdeelde in het totaal € 19.716.

De volledige lijst van winnende projecten vindt u op deze site.

In oktober 2015 wordt een nieuwe oproep gelanceerd.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top