woensdag, mei 18, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / België / Koning Boudewijnstichting: Corinne Boulangier en Michel Moortgat zetten zich in voor ons erfgoed
Koning Boudewijnstichting: Corinne Boulangier en Michel Moortgat zetten zich in voor ons erfgoed

Koning Boudewijnstichting: Corinne Boulangier en Michel Moortgat zetten zich in voor ons erfgoed

  • Belgie
  • Michel Moortgat, CEO van Duvel-Moortgat nv, en Corinne Boulangier, directrice van La Première (RTBF), zijn de nieuwe voorzitters van het Erfgoedfonds van de Koning Boudewijnstichting. Zij volgen Thomas Leysen op, wiens mandaat was verstreken. Hij is ondertussen lid van de Raad van Bestuur van de Stichting.
  • Koning Boudewijnstichting
  • http://www.kbs-frb.be
  • info@kbs-frb.be
  • http://www.kbs-frb.be/pressitem.aspx?id=314217&langtype=2067

Het Erfgoedfonds ijvert voor het behoud van het Belgische erfgoed. Het koopt bedreigde werken of documenten aan. Zijn collectie wordt in bewaring gegeven aan meer dan 25 musea, waardoor de stukken voor iedereen toegankelijk zijn. Het Fonds coördineert ook de werking van een zestigtal mecenaatsfondsen die gespecialiseerd zijn in natuurlijk, architecturaal, roerend of cultureel erfgoed, en die zijn opgericht door privépersonen of organisaties.

De Stichting bedankt Corinne Boulangier en Michel Moortgat voor hun bereidheid om zich te engageren voor de bescherming, promotie en valorisatie van ons erfgoed.

De overdracht had plaats op woensdag 3 december, in aanwezigheid van Z.K.K.H. Prins Lorenz van België, erevoorzitter van het Erfgoedfonds.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top