vrijdag, augustus 7, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / België / Koning Boudewijnstichting: ‘De absintdrinkster’ van Spilliaert aangekocht door het Erfgoedfonds
Koning Boudewijnstichting: ‘De absintdrinkster’ van Spilliaert aangekocht door het Erfgoedfonds

Koning Boudewijnstichting: ‘De absintdrinkster’ van Spilliaert aangekocht door het Erfgoedfonds

  • Belgie
  • ‘De absintdrinkster’ van Spilliaert aangekocht door het Erfgoedfonds Het Erfgoedfonds van de Koning Boudewijnstichting heeft een prachtig werk van de Oostendse kunstenaar Léon Spilliaert gekocht bij Sotheby’s in Parijs. Het gaat over ‘de absintdrinkster’ uit 1907 en het zal worden toegevoegd aan de collectie van het Museum van Schone Kunsten van Gent.
  • 2015_spilliaert_pers
  • Koning Boudewijnstichting
  • http://www.kbs-frb.be
  • info@kbs-frb.be
  • http://www.kbs-frb.be/pressitem.aspx?id=317017&langtype=2067

‘De absintdrinkster’ werd met verschillende technieken gemaakt zoals aquarel, Chinese inkt en kleurpotlood op papier. De voorstelling ontstond in een periode waarin Spilliaert eerder introspectieve werken maakte en sluit stilistisch aan bij een reeks van zijn zelfportretten. In zijn oeuvre uit deze periode is ‘De absintdrinkster’ één van de zeldzame momenten waarin hij vrouwelijke personages frontaal in beeld brengt.

‘De absintdrinkster’ vervoegt andere werken in het bezit van de Stichting zoals ‘Portret van Marguerite’ van Fernand Khnopff en ‘De kleine Charles’ van Evenepoel. De Stichting wil deze werken tegen elke prijs bewaren en ter beschikking stellen van musea om ze aan het grote publiek te tonen.

Het werk van Spilliaert werd voor 483.000 euro aangekocht.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top