maandag, november 30, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / België / Koning Boudewijnstichting: Het Fonds Delhaize Group lanceert zijn achtste projectoproep in België en het Groothertogdom Luxemburg
Koning Boudewijnstichting: Het Fonds Delhaize Group lanceert zijn achtste projectoproep in België en het Groothertogdom Luxemburg

Koning Boudewijnstichting: Het Fonds Delhaize Group lanceert zijn achtste projectoproep in België en het Groothertogdom Luxemburg

  • Belgie
  • Op zoek naar initiatieven die burencontact bevorderen en verspilling tegengaan
  • Koning Boudewijnstichting
  • http://www.kbs-frb.be
  • info@kbs-frb.be
  • http://www.kbs-frb.be/pressitem.aspx?id=315635&langtype=2067

Met het oog op de vele initiatieven die mensen nemen om gebruiksvoorwerpen te delen, te ruilen, weg te geven of te herbenutten en elkaar diensten te bewijzen onder buren, wil het Fonds Delhaize Group projecten steunen die helpen om elke vorm van verspilling tegen te gaan en tevens banden smeden van solidariteit en een goed contact tussen alle bewoners. Deze oproep past perfect in de duurzaamheidsstrategie van Delhaize Group, die reeds geruime tijd steeds meer maatregelen neemt om te strijden tegen verspilling.

Voor het achtste jaar op rij roept het Fonds Delhaize Group, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting, bewoners en verenigingen op om een aanvraag in te dienen in het kader van zijn nieuwe projectoproep.

Deze oproep richt zich op projecten die bedoeld zijn om de sociale cohesie te verbeteren door de bewoners dichter bij elkaar te brengen via initiatieven die de klemtoon leggen op het beperken van verspilling. Het Fonds zal voorrang geven aan initiatieven waarin de inwoners zich actief engageren en deelnemen aan de projecten.

De dossiers moeten voor 11 mei 2015 bij de Koning Boudewijnstichting worden ingediend. Een jury van onafhankelijke deskundigen zal een selectie maken en bepalen hoeveel steun wordt toegekend, met een maximum bedrag van 5.000 euro per project. Het Fonds stelt in het totaal 145.000 euro ter beschikking voor projecten in België en in het Groothertogdom Luxemburg.

Meer informatie over de te volgen procedure en de selectiecriteria vindt u op deze website van de Koning Boudewijnstichting. Het aanvraagformulier moet online ingevuld worden.

Voor journalisten die meer informatie wensen over het Fonds, de ondersteunde projecten, of de evolutie van de vorige laureaten, is er een virtuele pressroom ter beschikking.

Het Fonds is een samenwerking tussen Delhaize Group en de Koning Boudewijnstichting. Met de oprichting van dit Fonds binnen de Koning Boudewijnstichting wenst Delhaize Group het collectieve welzijn in de gemeenschappen waar haar winkels gevestigd zijn te verbeteren. Dit is voor Delhaize Group één van de talrijke concrete invullingen van een sociaal bewust ondernemerschap waarbij hoge sociale, ethische en milieunormen worden gehanteerd.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top