vrijdag, januari 15, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / België / Koning Boudewijnstichting: Het Fonds VINCI steunt 14 organisaties die actief zijn in de strijd tegen uitsluiting
Koning Boudewijnstichting: Het Fonds VINCI steunt 14 organisaties die actief zijn in de strijd tegen uitsluiting

Koning Boudewijnstichting: Het Fonds VINCI steunt 14 organisaties die actief zijn in de strijd tegen uitsluiting

  • Belgie
  • Medewerkers van de groep VINCI engageren zich als peters Het Fonds VINCI, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting, werkt in België mee aan de strijd tegen elke vorm van uitsluiting met als doel iedereen een eigen plaats, rol en waardigheid in de samenleving te geven. In 2015 zal het Fonds VINCI zowel financiële steun als immateriële hulp in de vorm van tijd en engagement verlenen aan 14 projecten van organisaties (5 in Vlaanderen, 4 in Brussel en 5 in Wallonië) die zich inzetten om de toegang tot de arbeidsmarkt en een beter samenleven te bevorderen. Ze staan onder het peter- en meterschap van 21 medewerkers van de groep VINCI.
  • Koning Boudewijnstichting
  • http://www.kbs-frb.be
  • info@kbs-frb.be
  • http://www.kbs-frb.be/pressitem.aspx?id=314003&langtype=2067

Op 24 november maakte het Fonds VINCI de resultaten bekend van zijn derde projectoproep die in 2014 werd gelanceerd. Het Fonds zal in 2015 220.000 euro toekennen aan 14 initiatieven verspreid over heel België. Naast de financiële steun kunnen de geselecteerde verenigingen ook rekenen op de vrijwillige hulp van hun peters of meters, werkne(e)m(st)ers van de groep VINCI in België, die minstens een jaar lang hun professionele vaardigheden willen delen.

De investeringshulp die het Fonds biedt, kan bijvoorbeeld het voorzien zijn van een opvang voor kansarme grote gezinnen, het opstarten van mini-ondernemingen door mensen met een handicap of de aankoop van modern materiaal voor de opleiding van mensen die weinig kansen hebben op de arbeidsmarkt. In alle gevallen zullen de peters en meters hun know-how en hun netwerk inbrengen als aanvulling op de materiële hulp, met concrete acties op maat van de noden van elke vereniging: het onderhandelen over de prijs van het materiaal, werfbezoeken, technische bijstand, advies over beheeraspecten, inzamelen van kleding, enz.

Hieronder vindt u een korte voorstelling van de 14 projecten die steun zullen krijgen van het Fonds VINCI, met de gegevens van de verantwoordelijke van elk project.

Dankzij het peter- en meterschap bieden de bedrijven van de groep VINCI hun medewerk(st)ers de mogelijkheid om zich in te zetten voor de gesteunde verenigingen en versterken zij hun actie voor mensen in kansengroepen. De medewerk(st)ers waren ook betrokken bij de werkzaamheden van de jury en werden aangemoedigd om zich kandidaat te stellen wanneer zij al actief waren binnen een vereniging.

Het Fonds werd opgericht in 2012 en heeft sindsdien al steun verleend aan 43 verenigingen voor een totaal bedrag van 663.000 €. Het Fonds VINCI is een partnerschap tussen de groep VINCI (een wereldwijde groep voor concessies en bouw met meer dan 2.600 medewerkers in België*) en de Koning Boudewijnstichting. Het Fonds VINCI vormt de schakel tussen de groep VINCI in België en de organisaties die strijd voeren tegen uitsluiting. Daartoe biedt het Fonds begeleiding aan sociale spelers op plaatsen waar het op duurzame wijze kan rekenen op de inzet en het professionalisme van de medewerkers van de Groep.

Het Fonds zal in februari 2015 een nieuwe projectoproep lanceren.

* De volgende bedrijven en merken maken in 2014 deel uit van de groep VINCI in België: de groep VINCI Energies (Actemium, Omexom, Graniou, Cegelec, Cegelec Infra Technics, Cegelec Fire Solutions, Cegelec Control Systems & Services, VINCI Facilities, G+H Montage), de groep Eurovia, de groep VINCI Construction (Fontec, Freyssinet Belgium, Soletanche-Bachy) en de groep VINCI Park.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top