dinsdag, januari 19, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / België / Koning Boudewijnstichting: Twee laureaten voor Prijs Van Wonterghem-De Brabandere 2014
Koning Boudewijnstichting: Twee laureaten voor Prijs Van Wonterghem-De Brabandere 2014

Koning Boudewijnstichting: Twee laureaten voor Prijs Van Wonterghem-De Brabandere 2014

  • Belgie
  • Filip Deheegher en Véronic Lewyllie ontvangen de Prijs Van Wonterghem - De Brabandere 2014 voor hun vrijwillige en brede maatschappelijke betrokkenheid in Groot Ieper.
  • Koning Boudewijnstichting
  • http://www.kbs-frb.be
  • info@kbs-frb.be
  • http://www.kbs-frb.be/pressitem.aspx?id=314460&langtype=2067

Op vrijdag 12 december maakte het Fonds Van Wonterghem-De Brabandere, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, zijn viertiende laureaat bekend.

Het Fonds bekroont jaarlijks door middel van een Prijs van 12.500 euro een persoon of groep personen die op het vlak van filantropie verdienstelijk werk heeft geleverd in de regio Ieper. Dit engagement kan diverse vormen aannemen: inzet voor cultuur en erfgoed, natuur en milieu, voor mindervaliden, kansarmen, binnen de wijk, …

De Prijs 2014 wordt voor de eerste maal gedeeld: zowel Véronic Lewyllie als Filip Deheegher worden bekroond. Het Fonds is immers van oordeel dat de beide kandidaten getuigen van een doorgedreven engagement in het Ieperse vrijwilligerswerk.

Véronic Lewyllie zet zich al vele jaren in om Ieperlingen en vooral jongeren aan te moedigen tot solidariteit met mensen die het op één of andere manier moeilijk hebben. Via haar nauwe contacten met de scholen van Ieper begeleidt en motiveert ze de Ieperse jongeren om zich actief in te zetten in het vrijwilligerswerk, vooral via inleefreizen naar Ghana.

Met haar passie voor ontwikkelingswerk en de Noord-Zuid problematiek zet ze jongeren aan tot een bredere kijk op de samenleving en solidariteit. Ook voor Filip Deheegher is zijn onvermoeibaar filantropisch engagement zijn levenswerk. Zijn werk voor de dienst Vrede en Ontwikkeling zet hij verder in een talloze vrijwillige activiteiten rond solidariteit, vrede, leefmilieu en welzijn waarin hij zowel ouderen als jongeren betrekt en waarbij hij al meer dan 20 jaar hoopvolle netwerken in groot Ieper en daarbuiten creëert.

Het is voor hun vrijwillige en brede betrokkenheid die het professionele overstijgt dat het Fonds hen beiden in de bloemen zet.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top