woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Koning opent militair museum in Soesterberg
Koning opent militair museum in Soesterberg

Koning opent militair museum in Soesterberg

  • Nederland
  • Nederland heeft er een indrukwekkend museum bij. Vandaag opende koning Willem-Alexander het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Zaterdag gaan de deuren voor het publiek open.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/12/11/koning-opent-militair-museum-in-soesterberg

Koning Willem-Alexander verricht de officiële openingshandeling door het NMM-logo compleet te maken.

Het museum toont hoe de krijgsmacht door de eeuwen heen de Nederlandse belangen verdedigde. Met aangrijpende verhalen, uniformen, vliegtuigen en pantservoertuigen komen het heden, verleden en de toekomst voorbij.

Leren van geschiedenis

Om de vijand een stap voor te blijven moest de krijgsmacht zich blijven aanpassen en vernieuwen, laat Defensieminister Jeanine Hennis-Plasschaert bij de opening weten. “Zo was het toen. Zo is het nu.”

Ze stond stil bij de impact die oorlog en geweld door de eeuwen heen op de samenleving en de militairen heeft gehad. Een bewogen geschiedenis voor de krijgsmacht, welke het NMM in haar exposities niet schuwt. Maar, zo laat Hennis weten: “Die geschiedenis heeft ons onmiskenbaar gebracht tot de kwaliteit van vandaag!”

“Het is mijn vurige wens dat bezoekers vertrekken met een gevoel van trots. Trots op onze veteranen, trots op onze militairen, trots op onze Nederlandse krijgsmacht.”

Informatie NMM

De deuren van het NMM gaan zaterdag 13 december open voor het publiek. Meer informatie over openingstijden en tickets staat op www.nmm.nl.

Drieluik landmacht

Een van de laatste aanwinsten van het museum is het ‘Drieluik Koninklijke Landmacht 200 jaar’ van oud-militair en kunstschilder Jos Gelissen. Elk doek verbeeldt enkele hoogtepunten van het in 2014 jubilerende krijgsmachtdeel.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top