maandag, november 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Koning opent Nationaal Militair Museum
Koning opent Nationaal Militair Museum

Koning opent Nationaal Militair Museum

  • Nederland
  • Zijne Majesteit de Koning opent op donderdag 11 december het Nationaal Militair Museum op de voormalige vliegbasis in Soesterberg.
  • nationaal-militair-museum-1600.jpg__800x0_q85_crop-scale crop_subsampling-2
  • Heijmans
  • http://www.heijmans.nl
  • lwijnhoven@heijmans.nl
  • http://www.heijmans.nl/nl/nieuws/koning-opent-nationaal-militair-museum/

Het Nationaal Militair Museum (NMM) toont de betekenis van de krijgsmacht voor de samenleving in verleden, heden en toekomst. Tal van grote objecten zoals tanks, vliegtuigen, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen. Het NMM neemt bezoekers mee in de wereld van de krijgsmacht en vertelt persoonlijke en aangrijpende verhalen van militairen en veteranen. In zes themaruimtes wordt duidelijk hoe de krijgsmacht is verweven met de wereld om ons heen. In het museum zijn de collecties van het voormalige Militaire Luchtvaart Museum uit Soesterberg en het Legermuseum uit Delft samengevoegd. Aansluitend aan de opening wordt Koning Willem-Alexander rondgeleid door het museum.

Park Vliegbasis Soesterberg

Het bijzonder vormgegeven NMM ligt in Park Vliegbasis Soesterberg, een van oudsher zeer belangrijke plek voor de Nederlandse militaire luchtvaart. Omgeven door een uitgebreid buitenterrein verbindt het transparante gebouw het militaire erfgoed van de collectie met dat van de geschiedenis van de omgeving en het landschap. Het NMM is gebouwd door Heijmans en opent haar deuren voor publiek in een feestelijk openingsweekend samen met Park Vliegbasis Soesterberg op 13 en 14 december.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top